Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Το δεύτερο και πιο αναλυτικό άρθρο που υποσχέθηκα χθες στο φίλο Νίκο!
Το derby λοιπόν κατά τη γνώμη μου κρίθηκε σε δύο πράγματα. Πρώτα απ'όλα στο ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα η οποία κάνει κάποια συγκεκριμένα, αλλά αρκετά ωραία, πράγματα στο γήπεδο και όταν μπλοκαριστούν αυτά όλη η ομάδα παραλύει. Τρανταχτό παράδειγμα η κυκλοφορία της μπάλας. Όταν ο αντίπαλος δεν πρεσάρει σωστά τον Ibagaza και περιμένει το passing game του Ολυμπιακού τότε όλα κυλάνε ρολόι στην ομάδα. Όταν όμως ο αντίπαλος πρεσάρει ψηλά πιέζει και κουράζει τον Ibagaza τίποτα δεν λειτουργεί. Τα άκρα σταματάνε να συμμετέχουν στην ανάπτυξη  ο Dudu σπαταλάει τις δυνάμεις του στην άμυνα και δεν μπορεί να προωθήσει το παιχνίδι και ο Fuster με τον Miralas το μόνο που κάνουν είναι να πρεσάρουν τούς αντίπαλους αμυντικούς. Επιπλέον ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μόνο όταν τα πράγματα πάνε με βάση το σχέδιο αποδίδει, καθώς και τις δύο φορές που έχει ισοφαριστεί στο πρωτάθλημα και τις δύο τελικά έχασε!
Το άλλο πράγμα που τελικά έκρινε το αποτέλεσμα ήταν η εμφάνιση του Χριστοδουλόπουλου ο οποίος πρώτη φορά φέτος ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί όταν ο πολυμετοχικός τότε Παναθηναϊκός ξόδευε τέσσερα εκατ. ευρώ για το νέο μεγάλο πράγμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.(κλασσικό παράδειγμα παίχτη που μόλις έφυγε από πάνω του το άγχος να αποδείξει τα λεφτά του άρχισε να παίζει μπάλα). Ο Λάζαρος λοιπόν δεύρηκε έξω στο δεύτερο ημίχρονο και παίζοντας στη φυσική του θέση έδειξε πως μία ομάδα μπορεί να σμπαραλιάσει την άμυνα του αιώνιου αντιπάλου.Το ότι ο Cisse έβαλε δύο goal δείχνει όμως και πάλι το ότι μόνο αυτός σκοράρει πια. Πέρσι τέτοια ήταν η περίοδος που ο Κατσουράνης έβαζε το ένα goal πίσω από το άλλο. Κανείς δεν παίρνει πρωτάθλημα όταν σκοράρει μόνο ένας παίχτης(ακόμα και τα penalty αυτός τα εκτελεί!)
Καταλήγοντας λοιπόν ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο δουλεμένη ομάδα που δεν εξαρτάται από ατομικές ενέργειες αλλά από συνολική λειτουργία η οποία απέναντι σε μικρότερου βεληνεκούς ομάδες είναι αρκετή για να προσφέρει και νίκη και θέαμα, ωστόσο απέναντι σε ισάξιες ομάδες χωλαίνει! Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έδειξε ψυχολογία νικητή, αλλά για να πάρει το πρωτάθλημα θα χρειαστεί να δέσει περισσότερο ως ομάδα, να δώσει κίνητρο στον Κατσουράνη να παίξει αυτό που μπορεί, και ίσως να αλλάξει και προπονητή καθώς είναι φανερό πως στον Παναθηναϊκό ακόμα τη δουλειά του Henk απολαμβάνουν, καθώς ο Νιόπλιας δεν έχει προσθέσει πραγματικά τίποτα καινούργιο!

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Τζών πολύ σωστό άρθρο! Συμφωνώ σε όλα! Και για να κάνουμε και λίγο κάζο.. ΣΥΛΛΟΓΟΟΣ ΑΙΩΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΩΝΙΟΟΣ!!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή