Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Γαλλία, η μοναδική ίσως χώρα που αντιδράει...

Στη Γαλλία η κυβέρνηση Sarkozi κατάφερε να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο με μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τα όρια συνταξιοδότησης, και έτσι πια στη Γαλλία πρόωρη σύνταξη θα μπορεί να παίρνει κάποιος στα 62 του χρόνια ενώ ολοκληρωμένη στα 67, δύο χρόνια αργότερα δηλαδή από ότι προηγουμένως...
Παρότι όμως το νομοσχέδιο αυτό τελικά υπερψηφίστηκε από τη Γαλλική κυβέρνηση δεν γίνεται να παραβλέψει κανείς τις πραγματικά αξιοθαύμαστες προσπάθειες των κατοίκων της χώρας να το ακυρώσουν.
Τις τελευταίες εβδομάδες η Γαλλία είχε κυριολεκτικά παραλύσει, καθώς οι μαζικές απεργίες των εργαζομένων  δεν επέτρεπαν να λειτουργήσει τίποτα σωστά στη χώρα.Από τους εργαζομένους στο μεγάλο  πετρελαϊκό όμιλο Total  μέχρι και τους υπεύθυνους για την καθαριότητα των δήμων,όλοι συμμετείχαν στις απεργίες.Ακόμα και μαθητές του σχολείου συμμετείχαν ενεργά στις κινητοποιήσεις, και  παρότι τα μέτρα δεν τους αφορούν άμεσα , υπήρξαν σε ορισμένες περιστάσεις ακόμα και  πρωτοστάτες αυτής της εξέγερσης στη Γαλλία, με τον υπουργό παιδείας να αναγκάζεται να βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα για να "καθησυχάσει" τους μαθητές!!!...
Άξιο αναφοράς είναι επίσης το ότι οι κινητοποιήσεις δεν έχουν τερματιστεί ακόμα, καθώς οι υπάλληλοι στα λιμάνια της χώρας διατηρούν την απεργία, που έχει φτάσει πλέον στον ένα μήνα και μία βδομάδα!
Είναι πασιφανές λοιπόν ότι στη Γαλλία έχει πια σχηματιστεί ένας  ιστός αντίστασης μεταξύ των νέων,των  πολιτών και των εργαζομένων, κάτι το οποίο μπορεί να μην είχε αποτελέσματα σε αυτό τον αγώνα, αλλά έδειξαν τη δυναμική του κινήματος, με τους εργαζόμενους να απαρνούνται απαραίτητα για την επιβίωση ημερομίσθια για να διατηρήσουν ενιαίο και ακέραιο τον αγώνα,έχοντας στο πλευρό τους σύσσωμη την κοινή γνώμη..
Έτσι πλέον  οι πολίτες στη Γαλλία κατάφεραν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολιτευομένους ότι δεν θα ανεχθούν μέτρα τα οποία αναιρούν από τους πολίτες το δικαίωμα στη ζωή, και η εκάστοτε γαλλική κυβέρνηση θα σκέφτεται πια δύο φορές πριν θεσπίσει νόμους αδίκους και ζοφερούς  σε σχέση με τους πολίτες
Και κάτι τελευταίο, δεν νομίζετε πως μια χώρα γνωστή σε όλους μας χρειάζεται έναν παρόμοιο αγώνα;

3 σχόλια:

  1. Μπράβο σου Γιάννη! Εάν όλος ο ελληνικός λαός και δη η νεολαία σκεφτόταν σαν και σένα και είχε τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις τότε τα πράγματα θα είχαν πάρει μια διαφορετική τροπή..Μπράβο σου και πάλι! Εξαιρετικό άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ante kane mas th xarh re pou mou thes k agwna! kati aristeroi san k sena mas katanthsan etsi opws eimaste!! epanastates xwris aitia! oust!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. file gianni pragmatika to blog ine polu kalo. sugxaritiria. exeis talento!^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή