Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο Δεκάλογος της Πρωτοχρονιάς..


''Γέρε χρόνε φύγε τώρα,πάει η δική σου η σειρά..''Και δε ξέρω γιατί αλλά πάντα αυτή την εποχή με πιάνει μια μελαγχολία για την χρονιά που φεύγει..''Τέλειωσε εδώ τι κρίμα"που λέμε..Αναμφίβολα το 2ο1ο ήταν μια γεμάτη χρονιά,ειδικά για εμάς'τα ταλαιπωρημένα παιδιά των εξετάσεων'!!Ωστόσο μιας και απομένουν τρεις μέρες για να μας αποχαιρετήσει το 2ο1ο σκέφτηκα πως θα ήταν χρήσιμο να γράψω τα δέκα πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν υποδεχτούμε το 2ο11!!
1.Καταρχάς,ας κάνουμε απογραφή της χρονιάς που πέρασε!!Ας ξεκινήσουμε απ΄τον Ιανουάριο και ας σκεφτούμε για τα πράγματα που κάναμε,εκείνα που μετανιώσαμε,ακόμα και εκείνα που δεν προλάβαμε ή δεν καταφέραμε να κάνουμε!!Τις στιγμές που μας έκαναν να γελάσουμε,να κλάψουμε..εικόνες χαράς,ευτυχίας..στιγμές που μας άλλαξαν ίσως τη ζωή και θα τις θυμόμαστε για πάντα!!
2.Δεύτερον,σχετικά με τις κακές στιγμές του χρόνου ας ζητήσουμε συγνώμη απο εκείνους που στεναχωρήσαμε με την συμπεριφορά μας,ακόμα κι αν έχει περάσει καίρος..Σ'αυτή την περίπτωση ισχύει αυτό που λέμε κάλλιο αργά παρά ποτέ!!Αντίστοιχα ας συγχωρέσουμε όλους εκέινους όσους δεν μας φέρθηκαν σωστά..(παιξ΄το υπεράνω και παραμέρισε εγωισμούς και βλακείες μέρες που είναι!!)
3.Ας αφήσουμε όμως το παρελθόν κι ας έρθουμε στο παρόν.Αυτές τις τρεις μέρες που μας απομένουν ας κάνουμε όσες περισσότερες καλές πράξεις μπορούμε!!Γιατί πλησιάζει η ερώτηση"Ήσουνα καλό παιδάκι φέτος??"Αν δεν ήσουν δεν έχει δώρο..Με την οικονομική κρίση ο Άγιος Βασίλης έχει γίνει πολύ αυστηρός!!
4.Αφήνουμε πίσω ότι μας στεναχωρεί και κάνουμε μια νέα αρχή!!Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για νέες αρχές και για αλλαγές!!
5.Μη ξεχάσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα ψώνια για το τραπέζι του ρεβεγιόν..Δηλαδή να μη ξεχάσουμε να πάρουμε υλικά για την βασιλόπιτα,γούρια για το 2ο11,σαμπάνια και δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα!!
6.Έκτο αλλά πολύ σημαντικό..Κορίτσια,ή και αγόρια γιατί όχι,ας μη ξεχάσουμε ούτε φέτος το κόκκινο εσώρουχο μας,που σύμφωνα με φήμες βοηθάει στο να πάνε καλά τα ερώτικα μας!!
7.Σχετικά με την νέα χρονία τώρα ας θέσουμε ορισμένους στόχους ή όνειρα τα οποία θέλουμε να πραγματοποιήσουμε!!
8.Ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί το γνωστό άσμα''Θα΄μαι καλό παιδί,άριστος φοιτητής,αρκεί να βρω τα θέματα της εξεταστικής''!!
9.Ας κανονίσουμε επιτέλους τι θα κάνουμε την παραμόνη της πρωτοχρονιάς..πολύ το συζητήσαμε και φέτος!!
10.Ας πρωτοτυπίσουμε φέτος κι ας μη μετρήσουμε αντίστροφα στην αλλαγή του χρόνου!!Έτσι για αλλαγή βρε παιδί μου!!
Τέλος αν είστε απο εκείνους που στέλνουν μηνύματα για να ευχηθούν καλή χρονιά σας έχω ένα επίκαιρο στιχάκι.."Ο σεφ της αγάπης προτείνει..μια μεγάλη αγκαλιά απο άπειρες και πλούσιες ευχές με σάλτσα απο γλυκά χρόνια και γαρνιτούρα από υγεία,χαρά και ευτυχία!!Ευχομαι το μενού να σερβίρεται κάθε μέρα!!Καλή χρονιά!!"
Καλή Χρονιά και σε εσάς και Ευτυχισμένο το 2ο11!!!!

5 σχόλια: