Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Δείξε μου τι μουσική ακούς να σου πω ποιός είσαι...


Η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης του εσωτερικού μας κόσμου. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε πολλές φορές η μουσική επηρεάζει και άλλα πράγματα στην ζωή μας, όπως το που συχνάζουμε, πως μας αρέσει να διασκεδάζουμε και το σημαντικότερο: πως ντυνόμαστε.
Εσύ λοιπόν τι μουσική ακούς??
1.mainsteam(ή σα να λέμε απλά τα πάντα)
Ακούς mainsteam??Μαντεύω πως θες να είσαι πάντα μες στην μόδα ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις στο ντύσιμο σου. Για τις βραδινές εξόδους επιλέγεις αρχικά ένα ποτό στο Γκάζι και για τη συνέχεια της νύχτας κάποιο απ΄τα κλαμπ της πόλης. Τι φοράς?? Αν είσαι άντρας φοράς τζινάκι, t-shirt ή πουκάμισο με γιλέκο με αθλητικό παπούτσι ή σταράκια. Αν είσαι γυναίκα φοράς φόρεμα(συνήθως) με ψηλοτάκουνες γόβες και καλοφτιαγμένο μαλλί.
2.hip hop,rap κλπ.
Φοράς 2-3 νούμερα πάνω απ΄το κανονικό. Τα παντελόνια σου πέφτουν,φοράς το καπέλο σου στραβά και γενικά είσαι πολύ yo !Επίσης φοράς φουτεράκια και t-shirt μάρκας element, vans, zooyork, DC, ethnies κλπ. Αν βγεις έξω βράδυ, πράγμα σπάνιο, θα πάς σε καμιά συναυλία του αγαπημένου σου τραγουδιστή ή σε κανένα μαγαζί στα Εξάρχεια το οποίο παίζει την μουσική που σ΄αρέσει. Αν τύχει να βρεθείς σε κλαμπ ή σε μπουζούκια βγάζεις σπυράκια και σε πιάνουν τάσεις φυγής.
3.reggae
Αγαπημένο σου μέρος για ψώνια??Αναμφισβήτητα το Μοναστηράκι!Φοράς αυτά τα παντελόνια με τις ρίγες(που δεν ξέρω πως τα λένε γιατί δεν μ΄αρέσουν καθόλου!), μπλούζες με τον Θεό Bob Marley ή την σημαία της Jamaica κλπ.Τα μαλλιά σου είναι ράστα, πλεξουδάκια ή απλά απεριποίητα. Τα all star σου είναι γκρι ή μαύρα και κοντεύουν να σκιστούν..αλλά έτσι είναι η μοδά! Που βγαίνεις??Στα Εξάρχεια, στου Ψυρρή άντε και σε καμιά συναυλία. Το μότο σου:"Χαλαρά...η ζωή είναι ωραία!"
5.ροκ(κάθε είδους)
Το χρώμα που κυριαρχεί στην ντουλάπα σου είναι ένα...το μαύρο φυσικά!!Σ΄αρέσουν τα δερμάτινα μπουφάν, τα μπλουζάκια με συγκροτήματα, τα τατουάζ και γενικά οι ακραίες στιλιστικές επιλογές. Βγαίνεις στα ροκ μπαρ σε όλη την πόλη αλλά και σε συναυλίες.
6.house,trance κλπ.
Το στύλ σου δε διαφέρει πολύ απο εκείνο της πρώτης κατηγορίας. Ούτε τα μέρη που βγαίνεις. Κι εσύ σε κλαμπ πας, απλά κατά τις 3-4 που αρχίζουν να παίζουν τα ελληνικά φεύγεις.
7.ελληνικά λαϊκά
Σ΄αυτή την κατηγορία ανήκουν όλοι λίγο πολύ, απλά μερίκοι δεν το παραδέχονται γιατί ε'ιναι παρεξηγημένη κατηγορία. Αν είσαι άντρας φοράς πουκάμισο, παντελόνι υφασμάτινο ή τζιν, σακάκι, δερμάτινο παπούτσι. Αν είσαι γυναίκα φοράς κοντό φόρεμα μαύρο συνήθως και ψηλά γοβάκια. Σου αρέσει να βγαίνεις στα μπουζούκια, στις μεγάλες πίστες αλλά και σε ρεμπετάδικα. Ένα ακόμα απαραίτητο αξεσουάρ σου..τα γαρύφαλλα!!
8.ελληνικά λαϊκά(σκυλάδικα) και παραδοσιακά(δημοτικά)
Μια ακόμα πιο παρεξηγημένη κατηγορία, γι΄αυτό και μπράβο σου που ανήκεις σ΄αυτήν. Αν είσαι άντρας φοράς πουκάμισο και παντελόνι, απλά μπορεί να είναι σε υπερβολικά χρώματα ή σχέδια(δεν είναι κακό αυτό βέβαια).Αν είσαι γυναίκα αγαπάς τη παγιέτα σε ασημί η χρυσαφί απόχρωση, τις κόκκινες ή τιγρέ γόβες και υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να έχεις και τρέσα. Που βγαίνεις?? Στα μαγαζιά που αποκαλώ εναλλακτικά στέκια διασκέδασης όπως τα μπουζούκια στην εθνική οδό, τα κλαμπ στο μπουρνάζι, αλλά και μαγαζιά που παίζουν αποκλειστικά δημοτική μουσική.
*Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Δημήτρη για την ιδέα που μου έδωσε να γράψω αυτό το άρθρο!!

11 σχόλια:

  1. Εγώ που ακούω bethoven τι φοράω?:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδιά δε μπορουσα να βάλω όλα τα είδη μουσικής!!έβαλα τα συνηθισμένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα έχεις κατατάξει πολύ ωραία! Πεθαίνω με τα σχόλια για τον ρουχισμό των περίεργων κατηγοριών! :P χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o meiz ki o ventrue pou ipoti8ete itan rappers (o 8eos na tous na tous kanei) forousan 2-3 noumera pano apo to kanoniko, straba kapela kai itan poli yo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxxaxaxaaxxaxaxaxaaxaxxaxaxaaxxaaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaaxxadshzaettenjtmtgmktamadrtjatnjmtdnm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gob mi les dimosia onomata..alla afou t pes 8a apantisw!!o ventrue dn itan yo gt akouge k alla eidi mousikis!!8arrw pws o meiz eixe t olo stul omws!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή