Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Το χρονικό μιας σχέσης...(μετά μουσικής!)

Επειδή τα τραγούδια ως γνωστόν είναι βγαλμένα από την ζωή σκέφτηκα να διαλέξω κάποια τραγούδια για κάθε περίοδο μιας σχέσης, κι αν βρίσκεστε κι εσείς σ΄αυτήν την φάση μπορείτε να αφιερώσετε το προτεινόμενο τραγούδι στο έτερον σας ήμισυ!Επίσης θα σας πρότεινα ακόμα κι αν δεν ακούτε ελληνική μουσική να διαβάσετε το άρθρο γιατί ως γνωστόν ότι μουσική και να ακούς υπό κανονικές συνθήκες η καψούρα σηκώνει λαϊκά!!
ΣΤΑΔΙΟ ΦΛΕΡΤ
Αρχίζουμε λοιπόν με το φλέρτ, όταν δύο άνθρωποι γνωρίζονται και υπάρχει μια ερωτική έλξη τι καλύτερο να πεις απ΄το "Μην αντιστέκεσαι" του Ρουβά αν είσαι αγοράκι ή το " Άσε με" της Φουρέιρα αν είσαι κοριτσάκι.
ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ-Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ
Κι αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά και τελικά αποφασίσετε να είστε μαζί στο πρώτο στάδιο της σχέσης θα θές να ακούς τραγόυδια που χαρακτηρίζονται εώς και χαζοχαρούμενα όπως το " Πετάω ψηλά" του Ραφαηλίδη ή το "Μέτρα τα αστέρια" του Βρετού ή ακόμα και το " Φουλ ερωτευμένος" του Μακρή.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΕΡΩΤΑΣ
Αν το συναίσθημα προχωράει και φουντώνει περνάμε σε τραγούδια πιό βαριά σαν το " Έρωτας είναι θαρρώ" του Πάριου ή το "Πάρε με" του Σφακιανάκη.
ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ
Μετά όμως από όλα αυτά σε πιάνει και μια αμφιβολία, ένας δισταγμός μήπως ο σύντροφος σου δεν τα εννοεί όλα αυτά που σου λέει και τότε του λες το " Μεγάλα λόγια" του Βέρτη ή το " Γι΄αγάπη μη μου λες" της Διαμάντη.
ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ-Ο ΦΟΒΟΣ
Αφού λοιπόν σου περάσουν οι αμφιβολίες έρχονται οι φοβίες μη τον χάσεις, αρχίζει να σου λείπει και γίνεται πλέον μέρος της ζωής σου γι΄αυτο και αφιερώνεις το "Ετσι ξαφνικά" του Ρέμου ή το ''Κέντρο του σύμπαντος" του Δήμα.
ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΤΟ Σ΄ΑΓΑΠΩ
Συνεχίζουμε μ'ένα κομβικό σημείο μιάς σχέσης, όταν δήλαδή θα ειπωθεί η λέξη "Σ΄αγαπώ", και ένα τραγούδι που νομίζω πως ταιριάζει απόλυτα σ΄αυτό το σημείο είναι το ομόνυμο του Γιαννία ή το "Αύγουστος" του Παπάζογλου ή το " 'Εμεινα εδώ" του Ρόκκου(που αν και δε λένε καθεαυτού την λέξη Σάγαπώ αλλά είναι τόσο, μα τόσο ερωτικά που είναι σα να το εννοούν).
ΕΚΤΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΟΤΑΝ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΦΕΥΓΕΙ
Και στη συνέχεια περνάμε στην φάση που φεύγει ο έρωτας και ο ενθουσιασμός και τότε λέμε" 'Ετσι μόνο αξίζει" της Βίσση ή το " Άμα δε σε δω" του Αλκαίου.
Μετά (χωρίς αυτό να είναι βέβαιο) έρχονται τα πρώτα σύννεφα στη σχέση και αφιερώνουμε στον σύντροφό μας το " Δε μιλάμε" του Τερζή. Στη συνέχεια, επειδή είναι στην φύση μας να εθελοτυφλούμε και να μη βλέπουμε το ξεκάθαρο τέλος λέμε το "Καλύτερο ψέμα" του Χατζηγιάννη κι ένα " Δε θέλω να σε χάσω" του Γιαννιά και ησυχάζουμε.
Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ
Μετά περνάμε σε τραγούδια όπως το "Χωρίζουμε απόψε" του Καραφώτη ή το "Μόλις χώρισα" του Χριστοφόρου, ανάλογα πως το πέρνει ο καθένας.
ΧΩΡΙΣΜΟΣ 1
Τώρα ωστόσο υπάρχουν πολλέσ περιπτώσεις.. Αν φταίει ο άλλος του λες ένα "Τώρα θα πόνάς" της Θεοδωρίδου και τελειώνει η υπόθεση. Αν φταίς εσύ σιγοτραγουδάς γονατιστός-η στα σκαλοπάτια της-του το " Συγνώμη" του Ρέμου.
ΧΩΡΙΣΜΟΣ 2
Ελπίζω να μη περάσετε από το στάδιο "Γύρνα πίσω θα πεθάνω" του Κιάμου ή το "Ακόμα σε ζητώ" του Νίνο, κρίμα είναι! Καλύτερα να πείς ένα "θα θελα" της Βανδή ή μια "κόκκινη γραμμή" της Θεοδωρίδου, να ξεδώσεις βρε παιδί μου.
ΧΩΡΙΣΜΟΣ 3
Κι όταν είσαι έτοιμος λες κι ένα "σε ξεπέρασα¨ του Πλούταρχου και γίνεται χαμός.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΜΗ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ"
Στην περίπτωση που είσαι κοριτσάκι κι ο πρώην καλός σου βρήκε άλλη αμέσως του λες "Τι της έχεις βρει?" και μας δίνεις την διεύθυνση του και τα σχετικά να τον κανονίσουμε(ναι ναι παρέχουμε και τέτοιες υπηρεσίες).
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ"
Αν βρίσκεσαι σ΄αυτή την περίπτωση σταμάτα να μουτζώνεις το εαυτο σου και άκου λίγο Βανδή "Ούτε ένα ευχαριστώ" ή λίγο Νατάσσα "Αχάριστη καρδιά" και "Τελικά δεν αξίζεις".
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Και τώρα είσαι στην φάση που θές να χαρείς την ελευθερία σου και θα πεις ένα "Θα ζήσω ελέυθερο πουλί" ή ένα "Θα βγαίνω,θα πίνω και λόγο δε θα δίνω"!Και θα το αγιερώσεις στον εαυτό σου!!(Και καλά θα κάνεις!!)

Βέβαια υπάρχουν πολλά τραγούδια χωρισμού αλλά και ερωτικά,αλλά διάλεξα αυτά που θεωρώ χαρακτηριστικά για κάθε κατηγορία. Αν σε εκφράζουν διαλέγεις και παίρνεις...

4 σχόλια:

  1. Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣΜΟΥ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΙΑΜΟΥ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tragoudara to katse k metra..
    Κάτσε και μέτρα πόσες συγνώμες,
    έχω ακούσει από εσένα εγώ.
    Πόσα θα φύγω, πόσα για λίγο
    και πόσα ακόμα φτηνά σ' αγαπώ.
    Κάτσε και μέτρα τις υποσχέσεις,
    δεν είναι οι σχέσεις σφηνάκια φτηνά.
    Έκλεψες χρόνο, άλλαξες δρόμο,
    κι άφησες πίσω μεγάλη ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή