Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ: "Η μουσική είναι τα πάντα για μένα.."

Το περασμένο Σάββατο αποφάσισα να κάνω την εναλλακτική έξοδο του μήνα*. Ο δρόμος με οδήγησε στο "Κύτταρο", καθώς είχα ακούσει ότι είναι ένα απ' τα ιστορικότερα μαγαζιά αυτής της πόλης κι έτσι είχα και την περιέργεια να πάω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως ενώ καθόμουν με μια φίλη μου και μιλάγαμε, με διέκοψε η φωνή ενός τραγουδιστή, που όχι μόνο μ' έκανε να ξεχάσω τι έλεγα αλλά και να γυρίσω ασυναίσθητα το κεφάλι μου προς την σκηνή. 'Ηταν ένα νέο παιδί που κρατούσε την κιθάρα του και τραγουδούσε με κλειστά μάτια. Κοιτώντας πιο προσεκτικά αναγνώρισα σ΄αυτό το παιδί το πρόσωπο ενός παλιού μου συμμαθητή, του Χάρη. Πραγματικά μου ήταν αδύνατο να μη του πάρω συνέντευξη.
(εναλλακτική έξοδος του μήνα*=είναι για όσους δεν ξέρουν όταν αποφασίζω να πάω σε μέρη που δε θα πήγαινα υπό κανονικές συνθήκες)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...
Πότε και που γεννήθηκες?
Χ:Γεννήθηκα στις 10 Ιανουαρίου του 1992 στο Μαρούσι Αττικής.
Με τι ασχολείσαι αυτό τον καιρό?
Χ:Αυτόν τον καιρό τον περνάω πολύ ήρεμα με φίλους, επιτραπέζια και μουσική. Επίσης, εργάζομαι ως βοηθός επιπλοποιού.
Πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια?
Χ:Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πάρα πολύ όμορφα. Τα πέρασα στου Ζωγράφου,που εγκατέλειψα-δυστυχώς-όταν ήμουν 14 χρονών. Αξέχαστες στιγμές γέλιου και ξεγνοιασιάς με φίλους και παρέες.
Αγαπημένος παιδικός ήρωας?Και γιατί σου άρεσε?
Χ:Το κογιότ!Με έκανε να γελάω πάρα πολύ. Τρελαινόμουν να το βλέπω να διαλύεται προσπαθώντας να πιάσει το "μπιπ-μπιπ", ενώ ήξερε ότι ποτέ δε θα τα καταφέρει.
Τι σε κάνει ευτυχισμένο?
Χ:Αυτό που πραγματικά με κάνει ευτυχισμένο είναι η ζωή με τα 'σκαμπανεβάσματα' της.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος και γιατί?
Χ:Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι τα γηρατειά Με τρομάζει να ξέρω ότι κάποια στιγμή δε θα μπορώ να κάνω τα πράγματα που θέλω, όπως τα θέλω.
Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις στους άλλους?
Χ:Την αχαριστία και την μιζέρια.
Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια?
Χ:Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να ξέρω. Είμαι σε ένα σημείο της ζωής μου όπου πραγματικά δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ
Τι μουσική ακούς?
Χ:Ακούω κυρίως ξένη μουσική. Περισσότερο alternative rock,post-rock και χαλαρές φάσεις.
Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική?
Χ:Η πρώτη μου πραγματική επαφή με την μουσική έγινε στα 14 μου, όταν είπα να ξεσκονίσω μια κλασσική κιθάρα απ΄το πατάρι. Το κίνητρο μου θυμάμαι ήταν ένα μοναδικό κομμάτι, το οποίο παραμένει αγαπημένο μου. Με το που το άκουσα αμέσως ένιωσα την επιθυμία να παίξω στην κιθάρα. Κατάφερα τελικά να το παίξω μετά από 8 μήνες, καθώς κανείς δε μαθαίνει αμέσως, αλλά είχα πολύ πείσμα. Έπαιζα τουλάχιστον 4 ώρες την μέρα, κάθε μέρα. Με βοήθησε βέβαια πολύ και το ίντερνετ με τις ταμπλατούρες κι έτσι βελτιωνόμουν μέρα με τη μέρα.
Σε ποια μαγαζιά έχεις εμφανιστεί?
Χ:Έχω εμφανιστεί σε πολλά μαγαζιά όπως το "Κύτταρο", το "rodeo",το "an", το "underworld", τo "eightball" στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα πιο παρείστικα.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι(που έγραψες εσύ) και με τι αφορμή το έγραψες?
Χ:Το αγαπημένο δικό μου κομμάτι είναι το "lifted", το οποίο το έγραψα όταν άρχισα να καταλαβαίνω πόσο ανούσια και διχασμένη μπορεί να γίνει η ζωή κάποιων ανθρώπων.
Τι σου δίνει έμπνευση?
Χ:Δε νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι για να μου δώσει έμπνευση Απλά κλείνω τα μάτια μου και 'φεύγω'. Αν κάτι θα μπορούσε να μου δώσει έμπνευση θα ήταν η μουσική που ακούω και τα live που παρακολουθώ.
Τι είναι για σένα μουσική?
Χ:Η μουσική είναι τα πάντα για μένα. Έχω πει πως αν ήμουν κουφός θα αυτοκτονούσα, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή, είναι τόσο σημαντική όσο η τροφή και το νερό για μένα. Κάποιοι προσεύχονται, εγώ πιάνω την κιθάρα μου.
Ποιό είναι το είδωλο σου και γιατί?
Χ:O Thome Yorke από τους Radiohead. Πρόκειται για ένα απίστευτο καλλιτέχνη. Η μουσική του ευφυΐα με μαγεύει. Δε μπορώ να αντιληφθώ τα κομμάτια αυτού του συγκροτήματος, είναι από τους στίχους μέχρι και τα drums 'πανέμορφα'!
Πως ονειρεύεσαι την εξέλιξη της πορείας σου στον χώρο της μουσικής?
Χ:Ονειρεύομαι κάποια στιγμή να ακουστώ στον κόσμο για να μπορέσω να δώσω αυτό που θέλω μέσω της μουσικής μου.

7 σχόλια:

  1. oraies erotiseis tou kaneis 8a mporouses eukola na eisai epaggelmatias dimosiografos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. thanks tongchen for your good words your blog is cool too.
    yes we are greek and your welcome!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den kanume diafimisi se alla blog, eleos re xaze kai ec ma resei p t apadas, les kai mporouse na katalabei kati apo auta p grafontai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re file apla prospa8o na eimai eugenikos... gia sas to kano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. einai to ligotero pou mporo na kano gia na antapodoso ti skliri douleia pou kanete ka8e fora gia na grapsete auta ta katapliktika ar8ra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. k meta kaname tn niko proedro t fan club twn anagnwstwn???lpn se kanw sun-proedro!!gt me 3anasigkinises!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή