Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα..[part 1]-Η ΑΥΤΟΨΙΑ!

Αγαπητοί μου αναγνώστες μήπως θυμάστε το παρθενικό μου άρθρο, που αναφερόταν στην νυχτερινή ζωή της πόλης, και συγκεκριμένα στα μπουζούκια?? Αν όχι, ήρθε η στιγμή να το ξαναδιαβάσετε γιατί ήρθε η στιγμή να σας θέσω το εξής ερώτημα: Ποιο ήταν το καλύτερο νυχτερινό μαγαζί που επισκεφτήκατε τον φετινό χειμώνα??
5 μήνες αργότερα, κι ενώ η χειμερινή σεζόν αποτελεί παρελθόν και η παραλιακή έχει πάρει φωτιά, μια φράση μπορώ να ξεστομίσω βλέποντας αυτό το άρθρο...
" Ήλθον, είδον και απήλθον" ή απλά, με μια δικιά μου εκδοχή " Πήγα, είδα και έκρινα"! Και αναφέρομαι φυσικά στις μεγάλες Αθηναϊκές πίστες, τις οποίες επισκέφτηκα αποκλειστικά και μόνο για να μπορώ να γράψω αυτό το άρθρο, και το τονίζω αυτό, γιατί όταν το έλεγα στην μαμά μου, δε με πίστευε! Αν είναι δυνατόν, λες κι είχα εγώ καμιά όρεξη να τρέχω στα μπουζούκια! (Όσοι με ξέρουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν). Έφτιαξα, λοιπόν, μια λίστα στην οποία τοποθέτησα πιο πετυχημένα κατά τη γνώμη μου, σχήματα της σεζόν.

Στην κορυφή της λίστας δε μπορώ να μην βάλω το FIX και τον Νίκο Οικονομόπουλο! Το ιδανικό μαγαζί για γυναικοπαρέα, καθώς ήταν ένα καθαρά ανδροκρατούμενο σχήμα. Το μόνο παράπονο όλων όσων πήγαν ήταν ότι ο Οικονομόπουλος εμφανιζόταν πολλή λίγη ώρα. Αποζημιώσουν όμως, και με το παραπάνω, από τον Ιωακείμ Φωκά, που εκτός του ότι έχει ΦΩΝΑΡΑ, κρατούσε ουσιαστικά και όλο το πρόγραμμα! Το καλό μ΄αυτό το μαγαζί ήταν ότι δεν το βαριόσουν κι ήθελες να ξαναπάς. Ζωντανό παράδειγμά εγώ, που το επισκέφτηκα μόλις πέντε φορές.


Συνεχίζουμε με τον ένα και μοναδικό Σάκη Ρουβά και το Αθηνών Αρένα. Από τα καλύτερα και ακριβότερα μαγαζιά της πόλης. Αν και τεράστιο, ήταν πάντα γεμάτο και αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ότι σχεδόν στο μισό πρόγραμμα όλο το μαγαζί ήταν όρθιο και χόρευε. Η καλύτερη στιγμή ήταν σαφώς όταν στην σκηνή ένωναν τις δυνάμεις τους η Βίσση με τον Ρούβα και το κέφι απογειωνόταν Απ΄τα λίγα σχήματα που αν και είχε έντονο το στοιχείο του show δεν ήταν βαρετό.


Μπορεί σε μερικούς να φανεί περίεργο γιατί αυτό το σχήμα είναι τόσο ψηλά στην λίστα μου αλλά όσοι έχουν ζήσει την εμπειρία θα καταλάβουν. Μιλάω φυσικά για το Caramela και τον Γιώργο Τσαλίκη. Το απόλυτο νεανικό σχήμα, που όταν πας ΤΑ ΣΠΑΣ (σε προτρέπει άλλωστε κι ο Τσαλίκης να το κάνεις). Αν εξαιρέσεις την παραφωνία και την κακογουστιά των "τραγουδιστών" που ανοίγουν το πρόγραμμα, ο Αρσενίου, η Μεταξά κι ο Κυανός δένουν αρμονικά πάνω στην πίστα και πολύ απλά δεν κουράζεσαι ποτέ να χορεύεις!! Μιλάμε για την απόλυτη διασκέδαση..

Συνεχίζω μ΄ένα απ΄τα πιο πολυσυζητημένα σχήματα της σεζόν, Νότης Σφακιανάκης στο Ιερά Θέα. Δε ξέρω αν είχα πολύ υψηλές προσδοκίες γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι μεγάλη θαυμάστρια του, αλλά το πρόγραμμα με απογοήτευσε. Ειδικά στο πρώτο πρόγραμμα νομίζαμε ότι είμαστε σε φεστιβάλ της ΚΝΕ, κι η αναφορά στον Σολωμό Σολωμού νομίζω πως δεν ταιριάζει στο κλίμα των μπουζουκιών. Παρ΄όλα αυτά το δεύτερο πρόγραμμα ήταν αρκετά καλύτερο και ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο ήταν τα χορευτικά-ακροβατικά.

Σ΄αυτό το μαγαζί για να πας και να το ευχαριστηθείς πρέπει να είσαι πρόσφατα χωρισμένος. Μιλάμε για πολλή καψούρα.. Νατάσσα Θεοδωρίδου στην Άνοδο! Δεν έχει αρκετό χορευτικό πρόγραμμα αλλά η Νατάσσα ήταν απλά απίστευτη. Βέβαια εδώ αναθεωρώ αυτά που είχα πει πριν 5 μήνες και σας λέω πως ειδικά εδώ πρέπει να αποφύγετε ακόμα και τα depon στην τσάντα σας, όχι μόνο τα αιχμηρά αντικείμενα! Πέρα απ΄την πλάκα όμως νομίζω πως άξιζε καθώς ήταν ένα απ΄τα καλύτερα σχήματα της φετινής σεζόν..

4 σχόλια: