Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Όταν θες κάποιον που δεν μπορείς (ή δεν πρέπει) να έχεις..

Λένε πως όταν χάνεις κάτι, εκτιμάς την αξία του. Τι γίνεται όμως όταν αυτό που χάνεις, σου το παίρνει κάποιος άλλος?? Θα σου φέρω ως παράδειγμα την κλασσική ανάμνηση που έχουμε σχεδόν όλοι απ΄τα παιδικά μας χρόνια.. Έχεις ένα αρκουδάκι που δεν σου άρεσε ποτέ, και πάντα το είχες παραπεταμένο σε κάποια γωνιά του δωματίου σου. Όταν έρχεται το μικρό σου ξαδερφάκι ξετρελαίνεται με το αρκουδάκι σου, κι η μαμά σου, σου λέει να του το χαρίσεις, αφού έτσι κι αλλιώς εσένα δεν σου αρέσει. Τότε εσύ βλέπεις το αρκουδάκι με ένα άλλο μάτι, ξαφνικα συνειδητοποιείς πως είναι το αγαπημένο σου και πως στο κάτω κάτω της γραφής σου αρέσει να γεμίζει τις σκονισμένες γωνίες του δωματίου σου. Αρνείσαι να χαρίσεις το αρκουδάκι και το αποτέλεσμα είναι να ακούς το μικρό ξαδερφάκι να κλαίει για το υπόλοιπο της ημέρας.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως εσύ είσαι το στριμμένο και το κακομαθημένο, που ενώ δεν σου αρέσει ένα παιχνίδι, δεν θέλεις να το χαρίσεις κάπου που θα ήταν χρήσιμο. Από την άλλη πλευρά, το ξαδερφάκι έχει αμέτρητα ίδια, ή ίσως και καλύτερα αρκουδάκια. Γιατί θέλει το δικό σου?? Γιατί το δικό σου του φαίνεται πιο ωραίο?? Μήπως ακριβώς επειδή δεν του ανήκει??

Υπάρχει, λοιπόν, μια κατηγορία ανθρώπων που το αίσθημα της ζήλιας είναι πολύ πιό ανεπτυγμένο απ' ότι στους υπόλοιπους. Σ΄αυτήν την κατηγορία πολύ πιθανόν να ανήκει και το ξαδερφάκι. Και θα μου πεις ποιό είναι το κακό στην παραπάνω περίπτωση?? Πουθενά θα σου πω εγώ! Συνηθισμένο φαινόμενο στην προσχολική ηλικία. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν αυτή η κατηγορία ανθρώπων μεγαλώσει, μπει στην εφηβεία κι ενηλικιωθεί. Σου εύχομαι να είσαι τυχερός και να μην γνωρίσεις ποτέ κάποιον με αυτά τα χαρακτηριστικά!!


Το πιό επικίνδυνο είδος θα το συναντήσεις στο γυναικείο φύλο. Κι όταν μιλάμε για υλικά αγαθά το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο. Γίνεται μεγάλο(τεράστιο θα έλεγα) όταν η τη θέση του παιχνιδιού πάρει ένας άνθρωπος. Ποιός? Το αγόρι σου..Υπάρχει, λοιπόν, ένα μικρό ποσοστό γυναικών(που, δυστυχώς, χαλάνε το όνομα όλου του είδους μας) που γοητεύονται από τους δεσμευμένους άντρες. Αν δηλαδή τις βάζαμε να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ίδιους άντρες, ο ένας ελεύθερος και ο άλλος σε σχέση, θα διάλεγαν τον δεσμευμένο!! Και μιλάμε για ομοζυγωτικά δίδυμα τώρα!! Και πως εξηγείται αυτό?? Αυτές οι κοπέλες θέλουν να αποδείξουν(στον εαυτό τους κυρίως) ότι είναι καλύτερες από την κοπέλα του αγοριού που έχουν βάλει στόχο να αποκτήσουν. Κι όμως, υπάρχουν και τέτοια κόμπλεξ στον κόσμο.. Και πως οι εν λόγω κοπέλες επιλέγουν τα θύματα τους?? Τα βρίσκουν στο κοντινό τους περιβάλλον. Και να είσαι σίγουρος πως δεν θα ψάξουν μακριά. Θα προτιμήσουν το αγόρι της συμφοιτήτριας-κολλητής-ξαδέρφης-ή ακόμα και αδερφής(γιατί όχι?). 'Αλλωστε, αυτό το αγόρι είναι δοκιμασμένο και τεσταρισμένο, γιατί να τρέχει αλλού??

Πως θα αντιδράσεις αν συνειδητοποιήσεις ότι η συμφοιτήτρια-κολλητή-ξαδέρφη-αδερφή σου ανήκει σ΄αυτή την κατηγορία?? Ναι, κι εμένα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η βία!! Αλλά μην το κάνεις, θα χάσεις το δίκιο σου! Αν είναι συμφοιτήτρια σου άλλαξε αριθμό, μπλόκαρε την στο facebook και κάθε φορά που τη βλέπεις στον δρόμο να αλλάζεις πεζοδρόμιο(αν χάσει εσένα, λογικά θα χάσει και το αγόρι σου). Αν πάλι είναι κολλητή σου τότε θα απορείς πως δεν είχες αναγνωρίσει νωρίτερα τα σημάδια. Αν πιστεύεις ότι περνάει μια φάση και θέλει απλά επιβεβαίωση τότε μίλα της και δωσ΄της μια δεύτερη ευκαιρία. Αν πάλι το ειδύλλιο πίσω απ΄την πλάτη σου έχει προχωρήσει πολύ(και τους έχεις πιάσει επ΄αυτοφόρω πχ) τότε θα χρειαστείς ένα καλό ψυχολόγο και πολύ αλκοόλ. Αν είναι αδερφή ή ξαδέρφη και για ευνόητους λόγους δεν μπορείς απλά να τη βγάλεις από την ζωή σου τότε κάτσε να της μιλήσεις και να της εξηγήσεις κάποια πράγματα. Αυτές οι κοπέλες χρειάζονται ένα δυνατό ταρακούνημα για να "ξυπνήσουν". Πρέπει κάποιος να τους πει πως κάποια πράγματα στην ζωή δεν πρέπει και δεν μπορούν να τα κάνουν. Και πως κάποιους ανθρώπους(βλέπε ερωτευμένους, δεσμευμένους, παντρεμένους κλπ) δεν είναι σωστό να τους πλησιάζεις έχοντας ως σκοπό να κλείσεις ένα σπιτικό προκειμένου να ικανοποιήσουν ένα καπρίτσιο τους ή να τονώσουν το ηθικό τους.

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία, που ενώ θα την πέσει στο αγόρι της φίλης-συμφοιτήτριας-κολλήτής-αδερφής κλπ. θα ισχυριστεί σε εσένα ότι εκείνοι έδειξαν πρώτοι ενδιαφέρον και την προσέλκυσαν ερωτικά. Το χειρότερο, δε, είναι ότι θα πείσουν τον εαυτό τους ότι αυτό αποτέλεσε πραγματικό γεγονός. Η περίπτωση αυτή χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Λυπάμαι, σε αυτή την περίπτωση δε μπορείς να κάνεις κάτι. Τα άτομα αυτά είναι τόσο ανασφαλή, που προκειμένου να ικανοποιήσουν το εγώ τους, δημιουργούν ένα ψεύτικο κόσμο και ζουν με την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται στο επίκεντρο του ανδρικού ενδιαφέροντος, ακόμα και όταν τις περισσότερες φορές προκαλούν οι ίδιες το αντίθετο φύλο, με κάθε τρόπο, προκειμένου να επιβεβαιωθούν.

Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα κάνεις. Όπως δεν πρέπει να σκοτώνεις, να κλέβεις, να εξαπατάς έτσι κι εδώ. Σε τέτοιες περιπτώσεις καταλαβαίνεις γιατί υπάρχουν τα κοινωνικά στερεότυπα και γιατί τα 'πρέπει' έχουν ορισμένες φορές τόσο μεγάλη αξία. Τι γίνεται, ωστόσο, όταν υπάρχει μεγάλος έρωτας στην μέση, που δεν υπολογίζει 'πρέπει' και 'μη'? Εδώ ναι, υπάρχουν ελαφρυντικά και αυτή η περίπτωση αποτελεί και εξαίρεση.
*Την απαγορευμένη αγάπη θα την αναλύσω άμεσα σε κάποιο άλλο άρθρο!!

3 σχόλια: