Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΚΡΗΤΗ Ή ΣΚΙΑΘΟΣ?

Σύμφωνα με την ψηφοφορία που έγινε αυτές τις μέρες στο blog, και επομένως σύμφωνα με την δικιά σας προτίμηση οι δύο προόρισμοί που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στην ερώτηση "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ?" , ήταν η Κρήτη και η Σκιάθος, ισοβαθμώντας στο ποσοστό του 25%. Ιδιαίτερη προτίμηση είχε και η Ρόδος που συγκέντωσε ποσοστό 15%, ενω ακολούθησαν η Μύκονος, η Πάρος και η Ζάκυνθος με ποσοστό 10%. Τέλος, μόλις το 5% ψήφισε την Ίο.

Το δίλημμα, όμως, παραμένει μεταξύ της Κρήτης και της Σκιάθου. Ας γνωρίσουμε καλύτερα αυτά τα δύο νησιά για να αποφασίσουμε ποιο τελικά θα αναδειχθεί το καλύτερο.
Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του Αιγαίου Πελάγους και πρόκειται για ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για επισκέπτες κάθε ηλικίας, τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους. Σήμερα ο επισκέπτης της Κρήτης μπορεί να δεί όμορφα δείγματα του Μινωικού πολιτισμού στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και να περιηγηθεί σε γραφικά ορεινά χωριά, να γευθεί την κρητική κουζίνα, ή να απολαύσει τη θάλασσα σε καθαρές και ήσυχες ή πολύκοσμες παραλίες. Αν πάτε μην ξεχάσατε να επισκευτείτε τις μοναδικές παραλίες στο Ελαφονήσι, στα Φαλάσερνα, στα Μεσαρά, στο Φραγκοκάστελο, στην Αγία Μαρίνα, στην Σούγια και στην Χώρα Σφακίων κ.α . Η νυχτερινή ζωή στην Κρήτη μπορεί να προσφέρει τα πάντα, ήσυχο γεύμα στο λιμάνι, ή ξέφρενη διασκέδαση σε κάποιο από τα κλάμπ.
H Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά από τα νησιά των Σποράδων. Η Σκιάθος τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για νέους, και αυτό οφείλεται τόσο στις αμέτρητες ομορφιές του νησιού, όσο και στην έντονη νυχτερινή του διασκέδαση. Το νησί διαθέτει πλούσια βλάστηση και πολλές παραλίες με πιο γνωστές τις Κουκουναριές, την Μπανάνα, τη Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, τη Μεγάλη Άμμο, τα Λαλάρια κ.α. Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε στο νησί. Η διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή στην Σκιάθο είναι όπως λένε, μια αξέχαστη εμπειρία. Οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν τα μπαράκια στο λιμάνι, αλλά και στην παλιά πόλη, στην πλατεία των Τριών Ιεραρχών.

Η απόφαση είναι δύσκολη, καθώς και τα δύο νησιά λένε πως είναι από τα ομορφότερα της Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το star έχει 'απεσταλμένους' και στα δύο νησιά. Όπου και να πάτε καλά να περάσετε...!

1 σχόλιο: