Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πως ένας άντρας γίνεται μαλάκας...

Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα,δε λένε? Ε, κάπως έτσι γίνεται και στην περίπτωση μας. Πίσω από κάθε μαλάκα άντρα κρύβεται μια άκαρδη γυναίκα. Γιατί, όπως και να το κάνουμε μαλάκας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι, δεν υπάρχει στο DNA του άντρα αυτό, απλώς διαμορφώνεται με τον καιρό, τις καταστάσεις και, κυρίως, την πρώτη αγάπη. Σκέφτηκα πως ο καλύτερος τρόπος για να σας περιγράψω την πορεία, που ακολουθεί κάποιος, για να καταντήσει μαλάκας, θα ήταν να σας διηγηθώ την ιστορία του φίλου μου του Θανασάκη, ο οποίος αποτελεί ζωντανό παράδειγμα.

Με τον Θανάση μεγαλώσαμε μαζί. Μαζί πήγαμε την πρώτη μέρα στο σχολείο, μαζί και για να καταθέσουμε τα μηχανογραφικά μας. Μπορώ να γράψω ολόκληρο βιβλίο γι΄αυτόν, όμως λέω να αρκεστώ σ΄αυτό το άρθρο! Ο Θανάσης ήταν πάντα απουσιολόγος στην τάξη του, θεωρούσε το 19 αποτυχία στα διαγωνίσματα και έχει εμμονή με την τελειότητα. Ναι, μεταξύ μας, ήταν λίγο φυτό. Οι γονείς του δεν τον πολυάφηναν να βγαίνει, για να μένει προσηλωμένος στον στόχο του,να περάσει στην Ιατρική. Εννοείται πως τα κατάφερε! Πέρασε στην Ιατρική Αθήνας από τους πρώτους. Για μένα ο Θανάσης είναι, ήταν και θα είναι το καλύτερο παιδί που υπάρχει στον κόσμο. Για τα άλλα θηλυκά του πλανήτη δε ξέρω..

Όταν πήγαμε στο Γυμνάσιο γνωρίσαμε την Μαιρούλα. Ο Θανάσης με το που είδε την Μαίρη κάτι έπαθε, πες το έρωτα, πες το κόλλημα, πες το όπως θες. Μέχρι που μ΄έβαλε να την πιάσω φίλη για να την έχει από κοντά. Εμείς γίναμε φίλες, αλλά ο Θανάσης κάθε φορά που την έβλεπε κοκκίνιζε και ξεχνούσε μέχρι και το όνομα του. Όντας πλέον 15 χρονών,κι αφού εκείνος είχε βρει το θάρρος είχαμε την τρομερή ιδέα να της μιλήσω εγώ για τα συναισθήματα του Θανάση. Και που το έκανα, τι κατάλαβα? Η Μαιρούλα ήθελε άλλον. Εκεί να δεις στεναχώρια ο Θανάσακης.

Από τα 15 εώς τα 18 ο Θανάσης κοιμόταν και ξυπνούσε έχοντας στα χείλη του τ΄όνομα της Μαίρης. Της αφιέρωνε τραγούδια, της έγραφε ποιήματα, της έκανε δώρα στην γιορτή της. Για να μη μιλήσω για τις ερωτικές εξομολογήσεις, που ακόμα κι ο Φοίβος θα ζήλευε και θα ήθελε να τις κάνει τραγούδια. Μιλάμε για μεγάλη καψούρα! Η Μαίρη ούτε να τον φτύσει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τον χίωνε και πολύ άσχημα, με μεγάλη αγένεια πολλές φορές. Κι εδώ που τα λέμε η Μαίρη, σε αντίθεση με τον Θανάση, δεν ήταν και καμιά κουκλάρα. Ο Θανάσης είχε τις επιτυχίες του στο σχολείο, αλλά είχε μάτια μόνο για μία. Κι αυτή η μία δεν έχανε ευκαιρία να τον πληγώνει, είτε με το να του μιλάει άσχημα, είτε με το να μπλέκει με άλλους, πολύ χειρότερους από αυτόν. Κι εκείνος δεν είχε κάνει ποτέ σχέση με καμία γιατί περίμενε την Μαίρη.

Κι ενώ τελειώνει η εποχή της αθωότητας, ο Θανάσης περνάει το κατώφλι της Ιατρικής. Η Μαίρη εκείνη την περίοδο είναι μαζί με έναν τύπο, που δεν τον λες και ιδανικό . Παρ΄όλα αυτά αρνείται να δώσει ευκαιρία στον Θανάση. Εκείνος ξυπνάει μια μέρα, και συγκεκριμένα μετά από ένα, από τα πολλά μεθύσια για χάρη της Μαιρούλας, και αποφασίζει πως θα αλλάξει, πως δε θα ξαναασχοληθεί σοβαρά με γυναίκα, γιατί καμία δεν αξίζει, και γιατί αυτή η μία που ασχολήθηκε τον πλήγωσε αρκετά. Και το έκανε. Βρήκε και τις κατάλληλες παρέες που τον βοήθησαν. Θυμάμαι πως κάθε εβδομάδα τον έβλεπα και με άλλη κοπέλα. Είχε, βλέπεις και την δυνατότητα, μιας και είναι πολύ όμορφο παιδί και με καλό λέγειν. Αλλά πλέον αποτελούσε απειλή για το γυναικείο φύλο. Είχε αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά ενός άντρα γουρουνιού (σε φτύνω και κολλάς, και αφού κολλήσεις θα σε παρατήσω γιατί είμαι πολύ μάγκας!) Και ναι, πλέον είχε επισήμως μπει στο κλαμπ των μαλάκων!!

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα γιατί οι άντρες αντιδρούν έτσι. Γιατί όταν πληγώνονται θέλουν να πληγώνουν και όποια κοπέλα περάσει από το διάβα τους. Είναι συγχρόνως ευαίσθητοι(γι΄αυτούς) και αναίσθητοι(για τις άλλες)? Εξηγείται άραγε αυτό επιστημονικά? Θέλουν να πάρουν εκδίκηση από αυτή που τους πρόδωσε, κι επειδή δεν μπορούν το κάνουν με άλλες?? Αψυχολόγητα όντα!!

Περιττό να αναφέρω πως η Μαίρη τον παρακαλούσε να της δώσει μια ευκαιρία γιατί είχε μετανιώσει για την συμπεριφορά της. Γιατί όταν έπαψε να την παίρνει τηλέφωνα και να της στέλνει λουλούδια και ερωτικές κάρτες της κακοφάνηκε. Όταν χάνεις κάτι που το έχεις σίγουρο, καταλαβαίνεις την αξία του. Είναι άδικο, το ξέρω. Αλλά Μαίρη μου, είναι πλέον αργά! Τον Θανάση τον κατέστρεψες. Χάρισες έναν ακόμη μαλάκα στην κοινωνία(λες κι είχαμε έλλειψη..) Δεν είσαι η μόνη, δυστυχώς, υπάρχουν πολλές σαν εσένα. Και να μου πεις ήσουν μικρή και δεν ήξερες. Και θα το δεχτώ. Αλλά σκέψου να του είχες δώσει τότε αυτήν την πολυπόθητη ευκαιρία. Θα είχες κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο και πολύ ερωτευμένο.

Κι εμείς οι γυναίκες που παραπονιόμαστε ότι οι άντρες έχουν καταντήσει μαλάκες να αναρωτηθούμε αν έχουμε βάλει κι εμείς το χεράκι μας! Μήπως όλα τελικά είναι ένας φαύλος κύκλος? 'Οτι δίνεις, παίρνεις.. Όχι οτι δικαιολογώ τον Θανάση, και ο ίδιος καταβάθος ξέρει πως δεν είναι αυτός ο πραγματικός του εαυτός και πως κάποια στιγμή θα μπορέσει να ερωτευτεί ξανά με το ίδιο πάθος κάποια κοπέλα που θα το αξίζει και θα το εκτιμήσει περισσότερο απ΄την Μαίρη.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!!(ξέρεις εσύ!!)

5 σχόλια:

  1. nai alla dn ginodai mono oi adres malakes meta apo mia erwtikh apogohteush. kai oi gunaikes ginodai eksisou malakismenes. dn nomizw oti einai toso thema fulou oso psuxologias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nai simfwnw!! auto mporei na ginei k sta duo fula!!k e3artatai kuriws apo tis prwtes empeiries pou 8a exeis stn ais8imatiko tomea nmz ane3artitws fulou!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τατιάνα, μου άρεσε πολύ το κείμενό σου και θα ήθελα να το δημοσιεύσουμε στο magazino μας shell-land.gr ή στο blog του. Εσύ επιλέγεις.
    Αν συμφωνείς να μπει με το όνομά σου και παραπομπή εδώ, θα χαρώ.
    Έτσι και αλλιώς συγχαρητήρια!
    Eυχαριστώ,
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xairomai polu pou sou arese!!fusika mporeis na t dimosieuseis k na valeis k onoma k parapompi!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 'πες και το ΄κανες....
    Πολύ ωραίο το κείμενό σου....Μπράβο σου!
    Και πολύ-πολύ επίκαιρο.....Ξέρεις εσύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή