Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Mια βόλτα στου Ζωγράφου...

Ζωγράφου, γνωστή φοιτητούπολη της Αθήνας. Μπορεί να έχεις έρθει μόνο στην πανεπιστημιούπολη ή έστω στην πολυτεχνούπολη για να παρακολουθήσεις, λέμε τώρα, μάθημα! Μπορεί να έρθεις απλά επίσκεψη σε κάποιον ή έστω να σε έβγαλε εδώ ο δρόμος! Δε μπορεί όμως καποια στιγμή κατά τη διάρκεια της μεγάλης, ξέφρενης, φαντασμαγορικής και υπέροχης φοιτητικής σου ζωής θα το επισκεφτείς! Να μη ξέρεις που θα πάς? Εγώ είμαι εδώ, μη φοβάσαι τίποτα!!!

Και φυσικά, όταν θα έρθεις, θα διασχίσεις τη γνωστή λεωφόρο Παπάγου, στην οποία κατά την άνοδο της θα συναντήσεις πολλές καφετέριες και κάποια τσιπουράδικα!Α, και μια μπυραρία! Μη τρομάζεις!Δε θα πας σε όλα! Λοιπόν ας ξεκινήσουμε! Θα έχεις ακούσει φυσικά για τη γνωστή πλατεία Γαρδένιας ή Αλεξανδρή, εκεί βρίσκεται το avec4 ένα νέο μαγαζί με πολύ καλές προοπτικές και τιμές. Με ωραίο και ευχάριστο περιβάλλον, μοντέρνα μουσική και τούτι φρούτι κόσμο. Υπόσχεται ωραία χαλαρωτικά απογεύματα και κεφάτα βράδια. Συνεχίζουμε την άνοδό μας στη λεωφόρο και λίγο πριν την είσοδο στη γνωστή, για πολλούς λόγους, βίλλα του ζωγράφου, συναντάμε την εναλλακτική καφετέρια up and down στην οποία μπορείτε να αράξετε με την παρέας σας και να κάνετε ό,τι θέλετε εφόσον δε θα σας παρεξηγήσει κανείς, στην κυριολεξία! Πηγαίντε και μια βόλτα μετά από τη βίλλα, είναι ωραία και ρομαντικά, εκτός και αν είναι βράδυ τότε ΜΗΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ! Λίγο πιο πάνω συντάμε τη ρομαντική καφετέρια Phileas Fogg, και λέω ρομαντική γιατί είναι κατακλισμένη με φυτά, μη πας καλοκαίρι θα πεθάνεις από τα κουνούπια(πλάκα κάνω έχουν κίτρινο κερί.!)Μπορείς να πας για ένα καφεδάκι ή ένα χαλαρό ποτάκι. Στην απέναντι μεριά της λεωφόρου μπορείτε να καταναλώσετε αύθονες ποσότητες αλκοόλ και πιο συγκεκριμένα κρασιού, στο ολοκαίνουριο Πάρτ’ αλλιώς, παλιό boulevard ,ξέρουν οι ζωγραφιώτες, όπου κάθε Πέμπτη διατίθεται δωρεάν κρασί και υπάρχει πάντα μια ζωντανή ορχήστα για να σας κρατάει συντροφιά. Μη περάσεις απέναντι, γιατί στο δρόμο σου θα συναντήσεις το γνωστό Millenium, όπου μπορείς να φάς ένα υπέροχο club sandwich σε πολύ καλή τιμή, να πιείς 1.5 λίτρο μπύρα μόνο με 3 ευρώ και να καπνίσεις ναργιλέ με 5 ευρώ. Επίσης μπορείς να παίξεις διάφορα επιτραπέζια καθώς και βιντεοπαιχνίδια. Κάθε Τετάρτη έχει καραόκε πάρτυ και διαγωνισμό τίτσου.! Λίγο πριν το Millenium θα δεις το γνωστό πλέον παυσίπονο, ένα μικρό τσιπουράδικομε φιλικό περιβάλλον και με πολύ καλές τιμές. Απέναντι θα δείς το πασίγνωστο στα φοιτητικά πηγαδάκια τσιτσιμπίρδι στο οποίο μη σκεφτείς να πάς μετά τις 9, δε θα βρείς ούτε σκαμπό, ακόμη και τις καθημερινές.

Όμως το Ζωγράφου δεν αποτελείται μόνο από τη λεωφόρο Παπάγου, όπως πιθανότατα θα γνωρίζεις. Από την άλλη μεριά στα Ιλίσια υπάρχει μια άλλη λεωφόρος, η Γρηγορίου Αυξεντίου, που διαθέτει πολύ ωραία και ανερχόμενα φοιτητικά στέκια. Στο ύψος της εισόδου για τις εστίες υπάρχει η καφετέρια cielo, όπου έχει πολύ καλές φοιτητικές προσφορές, καθημερινά μέχρι τις 6 μισή τιμή στους καφέδες και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μισή τιμή στα φαγητά, τα οποία είναι νοστιμότατα ειδικά το club! Και επειδή με τόσο περπάτημα, ποτό και καφέ θα θες να φάς και κάτι πήγαινε ακριβώς απέναντι στις Ουσίες, όπου υπάρχει το φοιτητικό σουβλάκι με μόλις 1.5 ευρώ. Λίγο πιο χαμηλά, στην Ούλωφ Πάλμε θα βρείς ένα ροκ εναλλακτικό στέκι, την Αρχιτεκτονική, που είναι κατάλληλο μέρος για λάτρεις των Lives, εφόσον διοργανώνει συχνά πυκνά. Τέλος σαν έρθει η άνοιξη, παράτα τα όλα και πήγαινε στο μύθο, που βρίσκεται στην Πλατεία του Αγίου Θωμά, κοντά στην Ιατρική, πρόσφατα ανακαινισμένο, υπόσχεται χαλαρωτικά βράδια και ήρεμα απογεύματα στην πόλη. Πες μου τώρα τα ήξερες όλα αυτά??ΟΧΙ, θα σου πω εγώ!!! Πάρε, λοιπόν, την παρέα σου μπες στο 608, 230, 235, 220, 221,622,735 και 250 κι ελάτε μια βόλτα στο όμορφο Ζωγραφάκι εφόσον απέχει το πολύ 20 λεπτά από το Σύνταγμα και είναι πολλά υποσχόμενο!!! Καλά να περάσεις και να μας ξανάρθεις!!

1 σχόλιο: