Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Εναλλακτικές διακοπές για πάντα...!

Και ενώ ο Ιούλιος μόλις άρχισε στα πηγαδάκια έχει αρχίσει ήδη να φουντώνει η συζήτηση για τον φετινό καλοκαιρινό προορισμό. Στους τοπ προορισμούς θα είναι και φέτος κάποιο από τα υπέροχα κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας μας  ή μήπως θα προτιμήσεις κάτι πιο ήσυχο; Και εκεί που ψάχνεις φτηνά ξενοδοχεία και ωραίες παραλίες συνειδητοποιείς ότι όλα αυτά είναι πολύ συνηθισμένα! Και τότε  αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να ξεχωρίσεις από τη μάζα, να περάσεις καλά και εκτός από ένα ωραίο μαύρισμα, να αποκτήσεις και πολλές εμπειρίες. Έχω να σου προτείνω, λοιπόν, τις παρακάτω ιδέες για εναλλακτικές διακοπές..


Εάν είσαι ρομαντικός ή ερωτοχτυπημένος..Πάρε τους φίλους σου ή το ταίρι σου και εξερευνήστε τις ΄Μικρές Κυκλάδες, τα Κουφονήσια, Άνω και Κάτω, την Ηράκλεια, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα και την Λέρο που αποτελούν ιδανικό προορισμό για τα ζευγαράκια και τις ρομαντικές παρέες που θέλουν να ξεφύγουν από τη ζωή της πόλης. Όμορφα μονοπάτια, ερημικές παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, σπηλιές έτοιμες να τις εξερευνήσεις, σε περιμένουν εάν επιλέξεις αυτόν τον τόσο ξεχωριστό προορισμό για το φετινό καλοκαίρι...


Εάν είσαι παρορμητικός, περιπετειώδης και λίγο τρελός...
Τότε ο απόλυτος προορισμός για σένα είναι το Γαιδουρονήσι ή η Γαύδος, ακατοίκητα νησάκια άνω και κάτω της Κρήτης. Η μόνη σου επιλογή είναι το ελεύθερο κάμπινγκ, κάτι που έχει απαγορευτεί στις κατοικήσιμες περιοχές για λόγους ασφαλείας. Όταν λέμε ελεύθερο, βέβαια, εννοούμε ότι θα έρθεις υπερβολικά κοντά στη φύση, εφόσον το μοναδικό σου κατάλυμα θα είναι μία σκηνή, ενώ θα πρέπει να εφοδιαστείς με τρόφιμα που δε χρειάζονται ψυγείο, πόσιμο νερό και πολλά φιδάκια για τα κουνούπια!! Μη ξεχνάς να ανάβεις καθημερινά φωτιά, για να μη σε φάνε τα φίδια, κυριολεκτικά!


Αν είσαι φαν της αποκέντρωσης..
Και δε μπορείς να πείς ένα οριστικό αντίο στην πόλη, λόγω σπουδών, εργασίας, φίλων ή οικογένειας, επέλεξε για φέτος το καλοκαίρι, εκτός από το χωριό σου, κάποιο αγρόκτημα ειδικά διαμορφωμένο για λάτρεις του αγροτουρισμού! Και τώρα θα μου πεις τι είναι αγροτουρισμός και θα σου δώσω ευθύς αμέσως την απάντηση. Ο αγροτουρισμός είναι μία νέα μορφή διακοπών που έχει ως στόχο την επαφή των ανθρώπων με τη φύση και τις αγροτικές εργασίες, αλλά και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, εφόσον αγροτικές οικογένειες προσφέρουν τροφή και στέγη στους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα, με τη διαμονή σε κάποιο αγρόκτημα υπάρχει η δυνατότητα ενασχόλησης με τις αγροτικές εργασίες, όπως είναι το άρμεγμα, η περιποίηση ζώων, η τυροκομία, ο θερισμός, ο τρυγητός, το λιομάζωμα και η μελισσοκομία, όπως επίσης υπάρχει η δυνατότητα ενασχόλησης με δραστηριότητες που προσφέρει το περιβάλλον, όπως το κολύμπι, το ψάρεμα, η πεζοπορία, η ορειβασία, το κυνήγι και η ιππασία. Στην Ελλάδα έχουν αναπτυχθεί τέτοιου είδους καταλύματα σε όλα σχεδόν τα διαμερίσματα της, με τα πιο γνωστά να είναι αυτά της Κρήτης και της Στερεάς Ελλάδας.


Εάν είσαι απλά άφραγκος και θέλεις να ξεφύγεις...
Τότε φίλε μου η μόνη λύση είναι το εξοχικό σου ή το εξοχικό κάποιου φίλου σου.  Μάζεψε την παρέα σου και οργανώστε μία εξόρμηση σε κάποιο εξοχικό, ενημερωθείτε για τη νυχτερινή ζωή, τις παραλίες και τα αξιοθέατα της περιοχής και ορίστε απλά ημερομηνία.  Μπορεί να σου φαίνεται κάπως μονόχνοτο σαν πλάνο και να νομίζεις ότι ξαφνικά έγινες σαράντα χρονών, αλλά είναι μία πολύ καλή ιδέα με πολύ καλές προοπτικές, εφόσον θα είσαι σε ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον με τους φίλους σου θα έχεις σίγουρα ένα πολύ καλό μπάνιο, κουζίνα για να μαγειρέψεις και το κυριότερο θα μπορέσεις να κάνεις ό,τι τρέλα θες, χωρίς το άγχος της σπιτονοικοκυράς. Άσε που είναι και απίστευτα οικονομικό!

Οποιοδήποτε είδος διακοπών και να επιλέξεις για φέτος το καλοκαίρι το κυριότερο είναι να έχεις καλή παρέα, να μη καταπιέζεσαι και να χαλαρώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο! Κι όπου κι αν πας... ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!

1 σχόλιο: