Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Συνταγή για φανουρόπιτα!

Eπειδή, ως γνωστόν, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, αποφάσισα να δημιουργήσω μια νέα, εβδομαδιαία στήλη με συνταγές για όλες εσάς, τις επίδοξες νοικοκυρές! Θα γίνεται σαν κ εμένα που είμαι πασίγνωστη για τις μαγειρικές μου ικανότητες. Αποφάσισα να ξεκινήσω αυτή την στήλη με μια παραδοσιακή συνταγή για φανουρόπιτα. Ευκαιρία είναι, αν έχετε χάσει και τίποτα να σας το φανερώσει..(100% επιτυχία σου λέω!!)
Ξεκινάμε..
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι+ 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουτ. σουπας κονιάκ
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας κανέλα
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι(που φουσκώνει μόνο του)
αναμεγμένο με 1 κουτ. σουπας μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι σταφίδες(μισές ξανθές και μισές μαύρες)
1 φλιτζάνι καρύδια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190*C. Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με την ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ξύσμα, το μπαχαρικά [και το κονιάκ, εξακολουθώντας το χτύπημα για 1λεπτο ακόμη. Ανακατεύουμε το μισό φλιτζάνι αλεύρι με τις σταφίδες και τα καρύδια μέσα σ΄ένα μπολ και ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι τμηματικά στον κάδο του μίξερ, αφου πρώτα χαμηλώσετε την ταχύτητα του. Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα της ζύμης, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα με τις σταφίδες και τα καρύδια λίγο λίγο ανακατεύοντας με σπάτουλα. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λιγη τριμμένη φρυγανιά ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα της ζύμης. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170*C για 45-50 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

2 σχόλια: