Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εξομολογήσεις ενός απατημένου..

Εν έτη 2011 ο μύθος της αιώνιας πιστής γυναίκας, μάλλον, στα αυτιά σου θα μοιάζει με ανέκδοτο για τον Chuck Norris, (παρόλο που ο μύθος του αιώνια άπιστου άντρα καλά κρατεί). Μπορείς και να το παρατηρήσεις από τον εαυτό σου, αν αναρωτηθείς ποιοι απιστούν πιο εύκολα, οι γυναίκες ή οι άντρες θα απαντήσεις ,σχεδόν φυσικά, "οι άντρες". Κι εγώ το ίδιο απάντησα. Για την ακρίβεια στο ροζ μου συννεφάκι, οι γυναίκες δεν απατούσαν ποτέ τον σύντροφο τους. Κι όμως, να που διαψεύτηκα! Κι εκείνος που θα μ΄έριχνε από το συννεφάκι μου έμελλε να είναι ο Σωκράτης, ένας συμφοιτητής μου.
Ο Σωκράτης γνώριζε πολύ καλά τις απόψεις μου περί απιστίας και τις συμμεριζόταν Μάλιστα ήταν κι αυτός ένας από τους κλασσικούς ορισμούς, που ενώ είχε σχέση με μια πολύ ωραία κοπέλα, την Άννα , την απατούσε με κάθε ευκαιρία. Φυσικά, ο ίδιος πίστευε πως η Άννα δεν έχει μάτια για άλλον. Κι όμως είχε..
Ο Σωκράτης μου έλεγε πάντα τα προσωπικά του, γιατί ήθελε να ακούει και μια γυναικεία άποψη. Συνήθως τα συζητάγαμε στο μάθημα, όταν βαριόμασταν την πολυλογία του καθηγητή και αναλύαμε διάφορα θέματα σχέσεων που έμοιαζαν πιο ενδιαφέροντα. Όταν είδα, λοιπόν, το όνομα του να με καλεί στο κινητό μου, παραξενεύτηκα. Το σήκωσα και τότε άρχισε να μιλάει ακατάπαυστα, σχεδόν χωρίς να παίρνει ανάσα..
" 'Ηταν που οι γυναίκες δεν απατούν ε?? Δεν σου τα είπαν καλά!! ΑΠΑΤΟΥΝ!! Και μάλιστα σε κερατώνουν και με τον κολλητό τους!! Και μου έλεγε εμένα η Αννούλα ότι τον Άρη τον ήξερε απ΄όταν ήταν μωρά. Κι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον δει ερωτικά. Κι ότι συζητάνε τα προσωπικά τους. Κι ότι είναι τελείως ακίνδυνος. Κι οτί έχουν κοιμηθεί πολλές φορές στο ίδιο κρεβάτι, χωρίς ο ένας να ακουμπήσει τον άλλον. Στο κρεβάτι ίσως να μην είχαν ακουμπηθεί, στο αυτοκίνητο όμως?? Γιατί εγώ τους είδα να φιλιούνται μέσα στο αμάξι όταν αυτός την γύριζε σπίτι της. Κι εγώ ο μαλάκας είχα πάει να της κάνω έκπληξη ,γιατί ένιωθα και τύψεις που την κεράτωσα με την Μαρία. Αλλά καλά της έκανα!! Και πήγα να της το πώ, να προσέχει όταν περνάει τις πόρτες, μην βρουν τα κέρατα.. Μα να μου κάνει εμένα τέτοιο πράγμα η Άννα?? Καλά έπρεπε να την δεις πως έκανε όταν με είδε μπροστά της. Άλλαξε δέκα χρώματα. Κι ο άλλος ο φλώρος, αντί να κάτσει να τις φάει, έφυγε. Μα να φάω τέτοιο δούλεμα?? Μα να μην έχω καταλάβει τίποτα τόσο καιρό..Το έκρυβαν τόσο καλά?? Κι εκείνη το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν πως δεν έβρισκε τον τρόπο να μου πει ότι είχε ερωτευτεί τον κολλητό της, γιατί λέει, δεν ήθελε να με πληγώσει. Τι της λες εκείνη την ώρα?? Εγώ μπορεί να έκανα τις βλακείες μου που και που, αλλά η Άννα ήταν το λιμάνι μου. Δεν θα την άφηνα για άλλη. Ενώ εκείνη πετάει τα 4 χρόνια που ήμασταν μαζί και δεν υπολογίζει τίποτα. Στο τέλος μάλιστα μου είπε και συγνώμη, πως ερωτεύτηκε και πως δεν μπόρεσε να ελέγξει τα συναισθήματα της. Απορώ πως κρατήθηκα.."
Και ναι, είναι γεγονός! Οι γυναίκες έγιναν ίσες με τους άντρες ακόμα και στο θέμα της απιστία. Ωστόσο, η κοινωνία μας παραμένει συντηρητική ,αντιμετωπίζοντας τους άντρες με μεγαλύτερη συμπόνια σ΄αυτό το θέμα. 'Έρευνες δείχνουν πως μια γυναίκα θα απατήσει το σύντροφο της μόνο αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην σχέση της, ή αν το συναίσθημα που τρέφει για το παράνομο φλερτ της είναι τόσο ισχυρό που υπερβαίνει της λογικής. Όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Σωκράτη. Εγώ πάλι εξακολουθώ να πιστεύω πως μια γυναίκα που είναι ευτυχισμένη και ικανοποιημένη με τον συντροφό της, δε θα γυρίσει να κοιτάξει άλλον. Τώρα εσείς τι λέτε δεν ξέρω...

2 σχόλια: