Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο έρως θρησκείες δεν κοιτά..(ή μήπως κοιτά?)

Δε ξέρω πότε, και αν θα σταματήσω να γράφω άρθρα με θέμα τις ζωές των φίλων μου. Ίσως αν κάποια στιγμή σταματήσουν να με εμπνέουν με την ζωή τους, να το κάνω κι αυτό. Προς το παρόν όμως, και ειδικά όταν έχεις φίλες σαν την Μαρίνα, όσο και να προσπαθείς να μην ασχοληθείς με την ζωή της, δε μπορείς. Αυτή η κοπέλα είναι μυθιστόρημα από μόνη της. Η αγαπημένη της φράση τον τελευταίο χρόνο ήταν η εξής: " Όταν ο Μανουσάκης έγραφε το 'Μη μου λές αντίο', μάλλον είχε εμένα στο μυαλό του, δεν εξηγείται αλλιώς!" Η Μαρίνα είχε πάντοτε ιδιαίτερες προτιμήσεις στους άντρες. Και όταν λέω ιδιαίτερες, εννοώ πως της άρεσε, για παράδειγμα, και ο παπάς της ενορίας, αλλά και ο Μarilyn Manson. Το μότο της ήταν πως τα απαγορευμένα είναι και τα καλύτερα.

Συνοπτικά, πριν σας πω την ιστορία της Μαρίνας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως στο 'Μή μου λες αντίο' η Χριστίνα ερωτεύεται τον Μουράτ, ένα μουσουλμάνο που ζει στην Κομοτηνή, και παρά τις δυσκολίες που περνούν, ζουν μαζί και ευτυχισμένοι. Η περίπτωση της Μαρίνας, εκ πρώτης όψεως, μοιάζει με το εν λόγω σίριαλ. Όμως πάντα, μα πάντα, η ζωή γράφει καλύτερα σενάρια.

Και από που θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας σύγχρονος έρωτας στις μέρες μας? Μα από το facebook φυσικά, που αλλού? Η Μαρίνα έπαιζε φανατικά ένα παιχνίδι. Κι όταν λέμε φανατικά, εννοούμε πως όταν την χάναμε από προσώπου γης, ξέραμε ότι προσπαθεί να ανέβει επίπεδο, ή να κερδίσει πόντους. Το ίδιο παιχνίδι ήταν και το αγαπημένο του Χασάν. Κι αυτή ήταν και η αφορμή για να γνωριστούνε με την Μαρίνα. Ο Χασάν είναι από την Συρία, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Είναι μουσουλμάνος. Αυτό ήταν και ένα από τα πρώτα πράγματα που ρώτησε η Μαρίνα: "Και πως είναι να είσαι μουσουλμάνος στην Ελλάδα?" Ο Χασάν της απάντησε πως δεν νιώθει περιθωριοποιημένος ή κάτι τέτοιο, αντιθέτως, όλοι οι φίλοι του ήταν χριστιανοί.

Ο Χασάν και η Μαρίνα μιλούσαν σχεδόν κάθε μέρα. Και πλέον το θέμα συζήτησης δεν ήταν το παιχνίδι που έπαιζαν στο facebook. Η Μαρίνα κάθε μέρα ήθελε να λύσει κι άλλες απορίες σχετικά με τον μουσουλμανισμό. Ή ίσως και απλά να έψαχνε αφορμές για να μιλάει περισσότερη ώρα μαζί του. Πολλές φορές η συζήτηση έμοιαζε με μάθημα θρησκευτικών, αλλά σε μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα μορφή. Μετά από μήνες γνωριμίας και από ατελέιωτες ώρες συνομιλιών, αποφάσισαν να βρεθούν από κοντά. ΄Ηταν πλέον σαφές και από τις δύο πλευρές, πως είναι κάτι παραπάνω από απλοί συμπαίκτες.

Το πρώτο ραντεβού πήγε καλύτερα από ότι το περίμεναν και οι δύο. Και αποφάσισαν πως , αφού περνάνε τόσο καλά μαζί, να βρίσκονται πιό συχνά. Και αποφάσισαν, επίσης, πως ήθελαν να είναι μαζί. Και έγιναν ζευγάρι. Ένα ζευγάρι λίγο αλλιώτικο από τα άλλα. Οι διαφορές που είχαν, αντί να τους απομακρύνουν, τους έφερναν πιο κοντά. Η Μαρίνα δεν άφηνε κανέναν να της πει την παραμικρή κουβέντα για τον Χασάν. Όταν κάποιος την ρωτούσε αν την πειράζει που είναι μουσουλμάνος, εκείνη απαντούσε με ένα κοφτό "ΟΧΙ", και άλλαζε θέμα. Η ίδια μου είχε πει πως η θρησκεία δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στην σχέση τους, και πως δεν τους επηρεάζει καθόλου. Μέχρι που εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα...
.................................................................ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου