Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Με τα μάτια να το λες.. (Όταν η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ λέει πολλά..)

Μπορεί να το έχεις παρατηρήσει κι εσύ από τον εαυτό σου, πολλές φορές να κάνεις πράγματα ασυναίσθητα, που να υποδηλώνουν αυτά που θες να πεις, ή αυτά που αισθάνεσαι. Σύμφωνα με έρευνες, λοιπόν, το 93% της επικοινωνίας μας δεν είναι λεκτική, αλλά γλώσσα του σώματος. Φαίνεται, λοιπόν, πως αυτά που κάνεις λένε περισσότερα απ΄όσα λες. Ίσως η γλώσσα του σώματος να είναι η πιο χρήσιμη και πιό εύκολη γλώσσα. Επομένως, είναι πιο σημαντικό να μάθεις να αποκρυπτογραφείς αυτές τις κινήσεις και τις εκφράσεις του σώματος, παρά να μάθεις να ακούς καλύτερα τον συνομιλητή σου.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ..
  • ΒΛΕΜΜΑ
Μια ματιά του μόνο φτάνει αεροπλάνο να σε κάνει. Θα καταλάβεις ότι ο καλός σου ενδιαφέρεται για σένα όταν σε κοιτάει στα μάτια(σημάδι πως προσέχει αυτά που του λες) ή όταν στέκεσαι μακριά και σε κοιτάζει επίμονα και διευρενητικά. Σίγουρα μ΄αυτόν τον τρόπο εκφράζει το ενδιαφέρον του προς εσένα. Ένα, επίσης, σημαντικό σημάδι είναι η κόρη του ματιού. Λένε πως όσο πιο μεγάλη είναι η κόρη του ματιού ενός άντρα όταν σε κοιτάζει, τόσο περισσότερο ενδιαφέρεται ερωτικά για σένα.

  • ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Όταν ο συνομιλητής σου είναι στραμμένος προς εσένα και συγκεκριμένα τα γόνατα τα πέλματα και οι ώμοι του και το σώμα του, γενικά, τείνει να σε πλησιάσει τότε σημαίνει πως ενδιαφέρεται για σένα και θέλει να έρθει κοντά σου. Απολαμβάνει την παρέα σου, δεν βαριέται και δε θέλει να φύγει από κοντά σου. Ένα επίσης πολύ δυνατό σημάδι είναι η τάση του να κινεί συνεχώς τα χέρια του και να πιάνει τον λαιμό του ή το μήλο του Αδάμ. Τότε μιλάμε για εγγυημένη επιτυχία.

  • ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος χαμογελάει με ανοιχτό το στόμα, ακόμα κι αν δεν το συνηθίζει υπό άλλες συνθήκες. Τι κάνει ο έρωτας όμως..





  • ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ
Ασυναίσθητα έχει την τάση να μιμείται όλες τις κινήσεις σου. Πίνεις το ποτό σου, το κάνει κι αυτός, καπνίζεις, καπνίζει κι αυτός. Πρόκειται για χαρακτηριστική αμηχανία που υπάρχει λόγω του ερωτισμού στην ατμόσφαιρά. Αν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο τότε να είσαι σίγουρη πως βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.




  • ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ
Όταν γέρνει το κεφάλι του, είτε δεξιά είτε αριστερά σημαίνει πως εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για σένα. Επίσης όταν γνέφει καταφατικά, και δείχνει πως συμφωνεί μαζί σου και πως προσέχει απόλυτα αυτά που του λες.






ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ..
Αν είσαι άντρας και θες να καταλάβεις αν μια γυναίκα σε θέλει τότε θα συμβουλευτείς και λίγο τις κινήσεις των αντρών παραπάνω, καθώς είναι κοινές και στα δύο φύλα. Μόνο που κάνουν και κάποιες έξτρα κινήσεις τις οποίες αναφέρω παρακάτω.
  • ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΙ
Μια γυναίκα που κάθεται σταυροπόδι και βάζει τα χέρια της στο γόνατο ασυναίσθητα δείχνει το ερωτικό της ενδιαφέρον προς τον συνομιλητή της. Τοποθετεί τα χέρια της στο γόνατο της για να βρίσκεται πιο κόντα του. Το επόμενο βήμα της θα ήταν να αγγίξει τον συνομιλητή της και να εκφράσει ελεύθερα τα συναισθήματα της.



  • ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ
Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται όταν μια γυναίκα παίζει ή γενικότερα ασχολείται με τα μαλλιά της δε σημαίνει ούτε ότι βαριέται, ούτε ότι νιώθει αμηχανία. Αντιθέτως σημαίνει πως ασυναίσθητα σε φλερτάρει!





Όλα αυτά είναι τα θετικά χαρακτηριστικά της γλώσσας του σώματος. Αν ωστόσο παρατηρείσετε ο συνομιλητής σας να έχει τα χέρια του σταυρωμένα στο στήθος, οι παλάμες του/της να είναι σφιγμένες, η απόσταση μεταξύ σας να είναι πολύ μεγάλη, το σώμα του/της δεν είναι γερμένο προς εσάς και αν το βλέμμα του/της πλανάται στον χώρο τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά και μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείτε κάπου αλλού

1 σχόλιο:

  1. egw exw na pw pws den sas anagnwrizw pou den balate ta koufonisia ws idaniko proorismo gia diakopes.... exete ksefugei .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή