Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΤA NEYPA MOY!!(και 10 τρόποι για να ηρεμήσεις..)

Οι νευρικοί άνθρωποι έχουν κατακλύσει τον κόσμο ή είναι ιδέα μου? Μπορεί πάλι, απλά να έχουν κατακλύσει το περιβάλλον μου. Αλλά και πάλι, είναι τόσοι πολλοί! Toυς συναντάς στο δρόμο, όταν σε μουτζώνουν επειδή άργησες να ξεκινήσεις στο φανάρι (λες και δε βλέπουν το "Ν" στο παρμπρίζ), τους βλέπεις στα παράθυρα των ειδήσεων να τσακώνονται για ακατανόητους λόγους, τους έχεις γείτονες και οι καυγάδες τους είναι χειρότεροι κι από τα Τούρκικα σίριαλ, ή τους έχεις φίλους, συγγενείς ή συντρόφους και πρέπει να τους ανεχτείς ή απλά να μάθεις να τους χειρίζεσαι.
Είναι γεγονός πως όταν νευριάζει κανείς, δε ξέρει τι κάνει, και δεν μπορεί να ελέγξει τις πράξεις και τα λόγια του. Αυτό μπορεί να έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα. Τότε, λοιπόν, και ενώ παρατηρούσα τις αντιδράσεις και τα ξεσπάσματα των αγαπημένων μου νευρικών ανθρώπων ήρθε η στιγμή που ο Γιώργος μου έδωσε την ιδέα να γράψω αυτό το άρθρο και να σας παρουσιάσω τους 10 τρόπους για να ηρεμήσετε όταν έχετε πολλά νεύρα (για να ησυχάσουν οι νέοι οδηγοί, οι τηλεθεατές, οι γείτονες κι εσείς φυσικά!)

1.Ο κλασσικός, παραδοσιακός τρόπος. ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 10. Θα παρατηρήσεις ότι αυτά τα δέκα δευτερόλεπτα που θα ασχοληθείς με το μέτρημα θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις και να σκεφτείς πιο λογικά.

2.Αν δεν πιάσει ο παραπάνω τρόπος, τότε υπάρχει η μέθοδος της εισπνοής-εκπνοής. Εισπνέουμε από την μύτη, εκπνέουμε από το στόμα. Μ΄αυτόν τον τρόπο οξειδώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος.

3.Βγες για μια βόλτα με τα πόδια ή για τρέξιμο. Θα αλλάξεις παραστάσεις, θα δεις κόσμο και θα ξεχαστείς. Η γυμναστική, άλλωστε, βοηθάει πάρα πολύ στο να ηρεμείς.

4. Δες τηλεόραση ή κάποια ταινία, κατα προτίμηση κωμωδία. Βοηθάει πάρα πολύ γιατί σε κάνει να ξεφεύγεις από το πρόβλημα σου και να ξεχνιέσαι, οπότε και να ηρεμείς.

5.Κλείσου στο δωμάτιο σου και προσπάθησε να σκεφτείς θετικά. ''Happy thoughts" που λέμε. Όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις, την καλή και την κακή. Εμείς τα βλέπουμε από την καλή. Η ζωή είναι μικρή και ωραία για να την χαραμίζουμε με τέτοιες στιγμές και άλλες τέτοιες χαρούμενες σκέψεις.

6.Όταν εγώ έχω νεύρα και δε μπορώ να ηρεμήσω με τίποτα από τα παραπάνω, κάνω το εξής: καθαρίζω όλο το σπίτι, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, τα πάντα. Αν πάλι είμαι πολύ τσαντισμένη, μαγειρεύω κι όλας. Αφού τα τελειώσω όλα αυτά το μόνο πράγμα που μπορώ, και θέλω να κάνω είναι να κοιμηθώ. Ξυπνώντας το πρωί νιώθεις άλλος άνθρωπος. Έξτρα τιπ: δροσερό ντουζ, πριν τον ύπνο. Εγγυημένη επιτυχία σου λέω.

7.Ακόμα νευρά? Μετά από 6 τρόπους κι ακόμα να ηρεμήσεις? Η περίπτωση σου χρειάζεται δραστικά μέτρα. ΚΛΑΨΕ. Το κλάμα κάνει καλό. Θα νιώθεις πολύ καλύτερα μετά, σα να σου έχει φύγει ένα βάρος.

8.Βάλε δυνατά την αγαπημένη σου μουσική, ή κάτι που να σε εκφράζει γενικότερα και τραγούδισε κι εσύ όσο πιο δυνατά μπορείς.

9.Φώναξε δυνατά! Ούρλιαξε! Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος ξεσπάσματος.

10.ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ! Πιάτα? Ποτήρια? Πόρτες? Παράθυρα? Ντουλάπες? Κινητά? Ότι θέλεις! Μόνο προσοχή μην έχουμε κανένα τραυματισμό και τρέχουμε στα νοσοκομεία. Ας την πληρώσουν καλύτερα τα άψυχα αντικείμενα. Τι αξία έχουν, άλλωστε, μπροστά στην ψυχική σας υγεία?

19 σχόλια:

  1. πολυ ..... τελειο μπραβο !!!!!! και πολυ αποτελεσματικο ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν έχω άλλη λύση.. θα τα εφαρμόσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ηρέμησα κιόλας και έκανα μόνο το 1 βήμα από τα δέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poli kalo....iremisa me autes tis liseis pou mas dwsate!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χρειαζομουν..ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τιποτα δεν λειτουργει!!!!!! τιποτα αλλο????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα ειναι να θες να ηρεμησεις.. Διαφορετικά τίποτα δεν πιάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το τελευτεο ειναι λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλα ειναι ολα αυα αλλα οταν ειναι μπροστα δυο πολυ μικρα παιδια πως γινονται??? τι κανεισ το διχρονο οταν θες 5 λεπτα για να απομονωθεις και να ηρεμησεις??που θελει τη μαμα και τη θελει κ ηρεμη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις υπομονη και γω τα ιδια ε χω παιρνεις βαθεια ανασα και μιλας με το παιδι σου αυτο ισως σε ηρεμησει τα παιδια μας κανουν να αισθανομαστε καλυτερα

      Διαγραφή
  10. θα το επιχηρησω οποσδηποτε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υπάρχει 11? δε μ'έπιασε κανένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολι καλο μπραβο!!ειμαι ακομα στο 2 βημα και εσθανομαι καλιτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δν γινεται τπτ μετα κ απο τ 10 βηματα....τοτε τ γινεται.....????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ηρεμω ευκολα καθολου και ξεσπαω στους αλλους εχω προσπαθησει αλλα τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω χωρις να διαβασω τιποτα απο αυτα το μονο που με ηρεμη και το εφαρμοζο ειναι: ριχνω κανενα μπουνιδι σε καμια ντουλαπα και μετα χρειαζομαι αλλλο φυλο ντουλαπας φευγη κανενα ποτιρι και στην εσχατη φευγη καμια μπουνια στην πορτα αλλα επηδη δεν ειναι ντουλαπα δεν το ξανα κανω γιατι τελετευα φορα ειχα παει στο κατ με ραγισμενο δαχτυλο.χαχαχαχαχα.και εγω ξεσπαω στους αλλους και δεν μου φταινε σε τιποτα.εχω φτασει σε σημειο να θελω να εξαφανιστω για να μην τραβανε οι αλλοι τα δικα μου νευρα και παθουν και τιποτα.το καλυτερο φυτικα βαλεριανα η σε εναν ομοιοπαθητικο και θα γινουμε οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν με πιάνει τίποτα από όλα αυτά. Το μόνο που θέλω να κάνω μετά από μια φασαρία με την θεία μου είναι να την κλείσω το στόμα της και να την δέσω να μην την ακούω. δεν παλεύεται η κατάστασή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το κλαμα ειναι μια πολυ καλη λυση σε αυτη τη περιπτωση αρκει να εισαι μονος στο δωματιο σου....��

    ΑπάντησηΔιαγραφή