Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο μαγικός αριθμός..!

Ο τίτλος παραπέμπει σε παραμύθι, έτσι δεν είναι? Κι όμως, το θέμα μας είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικό.

Αριθμός ταυτότητας, αριθμός μητρώου, αριθμός κυκλοφορίας, αριθμός φορολογικού μητρώου, αριθμός βιβλιαρίου, η ηλικία σου, αριθμοί για το pin στο κινητό, στις κάρτες, κωδικοί για το mail, το facebook, το twitter, το myspase. Αριθμοί. Αριθμοί. Αριθμοί. Παντού αριθμοί. Οι αριθμοί χαρακτηρίζουν τόσο εσένα, όσο και τον τρόπο ζωής σου. Για τους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο σου είσαι απλά ένας Α.Μ, ακόμα και για τους φίλους σου είσαι, συμβολικά, ένας απλός αριθμός τηλεφώνου. Ποιός είναι, ωστόσο, ο μαγικός αριθμός?

Ας πάρουμε, ως παράδειγμα, ένα περιστατικό απ’ την ζωή της Μαρίας. Η Μαρία ήταν στα 23 της όταν γνώρισε τον Γιάννη. Είχαν ξεκινήσει την κοινή τους πορεία στην ζωή εδώ και δύο μήνες. Κάποια στιγμή, κι ενώ ήταν ξαπλωμένοι και αγκαλιά στο κρεβάτι, ο σύντροφός της, την ρωτάει: «Αγάπη μου, με πόσους άντρες έχεις πάει?» Η Μαρία άλλαξε δέκα χρώματα. Σοκαρίστηκε από αυτή του την ερώτηση. Είχε ακούσει πως μερικοί την ρωτάνε, είχε διαβάσει και σε περιοδικά γι΄αυτήν, αλλά ποτέ, κανένας δεν είχε τολμήσει να της την κάνει. Η Μαρία, τότε, μπήκε σε βαθιές σκέψεις και εξέτασε τις επιλογές που έχει. Να πει την αλήθεια? Κι αν του φανεί μεγάλος ο αριθμός και την παρατήσει? Τότε ας πει ψέματα! Κι αν πάλι του φανεί μικρός ο αριθμός, καταλάβει ότι λέει ψέματα και την παρατήσει πάλι? Η φίλη μας εκείνη την καυτή νύχτα του Αυγούστου ανακάλυψε την σημασία ενός άλλου αριθμού, του ‘μαγικού’, με πόσους άντρες δηλαδή έχει κοιμηθεί στην ζωή της μέχρι τώρα.

Καταρχάς, όταν κάποιος κάνει μια τέτοια ερώτηση, δεν ξέρει βαθιά μέσα του ότι θα ακούσει μια ψεύτικη απάντηση? Οι γυναίκες συνηθίζουν να λένε μικρότερο αριθμό από τον πραγματικό. Οι άντρες μεγαλύτερο. (Ειδικά στους φίλους τους.) Οπότε τι ισχύει με την ερώτηση σχετικά με τον μαγικό αριθμό? Δε ρωτάς, για να μην ρωτηθείς. ΝΟΜΟΣ! Πως λέμε μην κρίνεις για να μην κριθείς? Κάπως έτσι.

Και εδώ που τα λέμε είναι και ο μόνος αριθμός που μπορείς να τον ξέρεις ΕΣΥ, ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ. Άντε και καμιά φίλη σου. Γιατί, λοιπόν, να θέλει να τον ξέρει ο σύντροφός σου. Ή γιατί να θέλεις να ξέρεις κι εσύ τον δικό του? Όπως και οι άντρες, έτσι κι εσύ, αν ακούσεις κάτι εξωφρενικά μεγάλο θα αρχίσεις να έχεις αμφιβολίες για τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι και θα αρχίσεις να κάνεις συγκρίσεις και εικασίες για το πόσο καλές και sexy ήταν οι προηγούμενες παρτενέρ του καλού σου. Αλλά ακόμα κι αν ακούσεις έναν σχετικά μικρό αριθμό, και πάλι θα σου φανεί περίεργο, καθώς 'είθισται' οι άντρες να έχουν πολλές εμπειρίες. Επομένως? Γιατί να μπαίνεις σ΄ένα τέτοιο τρυπάκι αρνητικών σκέψεων, αμφιβολιών και εικασιών. Δεν ρωτάς, όσο και να θες να μάθεις ενδόμυχα! Διώξε την περιέργεια σου και προτίμησε την ηρεμία στο κεφάλι σου.

'Οσον αφορά στο τι απαντάς στην συγκεκριμένη καυτή ερώτηση? Αυτό είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι λένε ψέματα. Αν αρέσεις στον άλλον, θα κριθεί το μέλλον σας από αυτό? Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να ξενερώσει? (Ναι, όταν μιλάνε για τα ανασφαλή και αψυχολόγητα όντα, που ονομάζονται άντρες, σίγουρα και υπάρχει.) Όπως και να έχει, δεν υπάρχει λόγος να σε λούζει κρύος ιδρώτας όταν σε ρωτάνε με πόσους έχεις κοιμηθεί. Αν δε θες να απαντήσεις, δε χρειάζεται να πεις ψέματα. Λες με όσους θέλω. Λες τι σε νοιάζει. Λες δε θυμάμαι (οκ, αστειεύομαι!). Από την άλλη κυκλοφορεί κι αυτός ο μύθος, που λέει ότι κάθε άντρας ονειρεύεται η απάντηση που θα ακούσει να είναι: «Εσύ είσαι ο πρώτος και ο τελευταίος αγάπη μου. Μετά από σένα έκλεισα σα γυναίκα. Είσαι ο καλύτερος.» και πάει λέγοντας. Φήμες είναι καλέ! Μην τα πιστεύετε!!

Από την άλλη ποιος καθορίζει ποιος αριθμός είναι μεγάλος, και ποιος μικρός? Πηγαίνει ανάλογα με την ηλικία να υποθέσω? Η’ μήπως όχι? Μπέρδεμα!! Και γιατί πάλι, ακόμα και εδώ, ο αριθμός να λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα για γυναίκες και άντρες? Για τους άντρες όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο, ενώ για τις γυναίκες όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο. Ακόμα κι εδώ αδικία! Ισότητα δεν είπαμε κύριοι? Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ο αριθμός σου να είναι, λίγο πολύ, κοντά στον δικό του? Πάλι μπέρδεμα! Δύσκολο θέμα διάλεξα να θίξω μου φαίνεται.

Και έπειτα αναρωτιέσαι, γιατί με ρωτάει τέτοιο πράγμα? Ειδικά σε μια στιγμή που δεν το έχει φέρει καν η συζήτηση. Και αρχίζουν τα όργανα...Ανασφάλεια νο.1: Ήμουν τόσο χάλια στο σεξ? Ανασφάλεια νο.2: Μήπως η πρώην του ήταν καλύτερη? Ανασφάλεια νο.3: Έκανα ή είπα κάτι που δεν έπρεπε? Ανασφάλεια νο.4: Φαίνεται να έχω πάει με πολλούς? Και πάει λέγοντας...

Πληροφοριακά, η Μαρία χώρισε με τον Γιάννη μετά από λίγο καιρό, για άσχετο, φυσικά, λόγο. Περνώντας ο καιρός η Μαρία κατάλαβε πως, ίσως, μια τέτοια ερώτηση να κρύβει πολλές ανασφάλειες και συμπλέγματα. Από την άλλη δεν είναι και τόσο σοκαριστική, έτσι ώστε να την κατακρίνουμε τόσο ε? Μπορεί ο άλλος να ρωτάει από απλό ενδιαφέρον. Ίδωμεν..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου