Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η ΓΥΝΑΙΚΑ-"ΚΟΤΑ" : περίπτωση 1

Ορισμός: Η γυναίκα-"κότα", παρότι είναι λιοντάρι στον επαγγελματικό τομέα, καθώς είναι πλήρως ανεξάρτητη και αυτόνομη, στα αισθηματικά της τα βρίσκει λίγο σκούρα. Η γυναίκα-"κότα" φοβάται να νιώσει, να δοθεί ολοκληρωτικά χωρίς να σκεφτεί λογικά, να αγαπήσει, να αγαπηθεί, να ρισκάρει για ένα δυνατό πάθος, που δε ξέρει που θα την οδηγήσει. Σα να λέμε, φοβάται να ζήσει.


Ένα αντιφατικό, ωστόσο, αλλά και κύριο χαρακτηριστικό της γυναίκας-"κότας", είναι πως θα την ακούσεις πολύ συχνά να παραπονιέται είτε ότι: 1.όλοι όσοι γνωρίζει είναι μαλάκες, προβληματικοί και ψυχάκιδες, συνεπώς δε μπορεί να ζήσει τον ανυπέρβλητο έρωτα, 2. είτε ότι αυτός που θέλει παθιασμένα , πιθανότατα κάποιος πρώην, απλά δε τη γουστάρει, συνεπώς δε μπορεί να ζήσει τον ανυπέρβλητο έρωτα.

Ο ανυπέρβλητος, ανεπανάληπτος και μοναδικός έρωτας είναι το όνειρο αυτού του τύπου γυναίκας. Ή απλά έτσι νομίζει πως είναι. Για παράδειγμα, έχω μια φίλη (ξέρεις εσύ!) που μου λέει καθημερινά, εδώ και μήνες, πως θέλει να βρει ένα καλό παιδί να νοικοκυρευτεί, να αγαπήσει, να ονειρευτεί κλπ. Αυτούς τους μήνες, λοιπόν, της έτυχε να γνωρίσει τουλάχιστον 5-6 "κελεπούρια", όπως αποκαλούμε, χαριτολογώντας, τους άντρες που συνδυάζουν εμφάνιση, μόρφωση και καλό χαρακτήρα. Είναι εκείνος που ξέρει να ακούει, να συζητά, να σε ολοκληρώνει και να σε καταλαβαίνει. Αυτός ο τύπος άντρα δεν είναι ένας ακόμα αστικός μύθος. Είναι, απλά, είδος υπό εξαφάνιση.

Τα "κελεπούρια" είναι συνήθως κατάλληλα για σχέση(ή ετσι εμφανίζουν τον εαυτό τους τουλάχιστον). Για την ακρίβεια, το φωνάζουν: "Είμαι καλό παιδί, κάνω για σχέση!". Είναι το είδος υπο εξαφάνιση, που λέγαμε. Οπότε, αν σου τύχει ένα τέτοιο στο διάβα σου και ψάχνεις για σοβαρή σχέση, όπως δηλώνεις συνεχώς , αρχικά κάνεις το σταυρό σου και στη συνέχεια πας για ψώνια και για κομμωτήριο(για να είσαι ακαταμάχητη και στο ραντεβού).

Η εν λόγω φίλη μου, αφότου έκανε το σταυρό της, πριν πάει για ψώνια και αφού είχε κλείσει ραντεβού στο κομμωτήριο, έπαιρνε τηλέφωνο το εκάστοτε κελεπούρι και με μια χαζή, συνήθως δικαιολογία, ακύρωνε το ραντεβού. Γιατί το έκανε αυτό θα μου πεις? Η ίδια υποστήριζε πως ξενέρωνε, είτε από ένα μήνυμα, που δεν είχε όσα θαυμαστικά ήθελε, είτε από ένα "φιλάκια" που της είπε και θεώρησε πως βιάζεται, κι άλλα τέτοια. Έλεγε πως της περνούσε ο ενθουσιασμός και πως τελικά δεν της άρεσε ο άλλος. Αποτέλεσμα? Στο τέλος κάθε μήνα να αναρωτιέται πως θα ήταν, αν είχε πάει σε εκείνο το ραντεβού με τον 'τάδε', που τελικά δεν θα μάθει ποτέ γιατί δεν πήγε, ούτε καν από περιέργεια. Γιατί? Γιατί φοβόταν και αμύνονταν μ΄αυτόν τον τρόπο. Και εδώ που τα λέμε, η μοναξιά συνεπάγεται με την ψυχική ηρεμία, κι αυτό μπορείς να το συνηθίσεις και να μην θες να το αλλάξεις, ή να φοβάσαι μη χάσεις αυτή τη σιγουριά, που σου δίνει η μοναξιά. 'Άλλωστε, επιβεβαίωση μπορείς να πάρεις κι απ΄το φλερτ.

Η γυναίκα-"κότα" έλκεται συνήθως από άντρες που δείχνουν δυναμικοί και μπορούν να τις χειριστούν. Αυτοί που είναι λίγο "αλήτες", που δεν μπορούν να τους έχουν δεδομένους, που διαθέτουν την γνωστή κι ανεπανάληπτη "γοητεία του μαλάκα" Τι είναι αυτό? Για να μην στα πολυλογώ, είναι σα να βλέπεις ένα πολύ ωραίο παιδί να σε φλερτάρει και να γράφει στο μέτωπο του, με μεγάλα γράμματα: "ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΞ!", κι εσύ παρ΄όλο που τα βλέπεις όλα αυτά, τον θες για σχέση. Κι εκεί που φοβόσουν να βγεις ραντεβού με το κελεπούρι, ερωτεύεσαι αυτόν και ζητάς σχέσεις και έρωτες. Που πας στα χιόνια χωρίς αλυσίδες?? Ζητάς από ένα μουσουλμάνο να γίνει χριστιανός?? Είναι δυνατόν??

Τι φταίει για όλα αυτά? Τι οδήγησε ένα μεγάλο μερίδιο γυναικών σ΄αυτή την κατηγορία? 'Ισως, ένα σημαντικό ποσοστό ευθύνης να το έχουν οι άντρες. Τόσα ακούς, τόσα βλέπεις, άντε μετά να μπορέσεις να εμπιστευτείς το άλλο φύλο. Από την άλλη όμως η γυναίκα-"κότα" είναι σα να σαμποτάρει τον ίδιο της τον εαυτό, αφού επιλέγει πάντα το λάθος υποψήφιο θύμα. Και μετά θα παραπονεθεί πως έχει τον μαλακομαγνήτη. Λοιπόν, μαλακομαγνήτης δεν υπάρχει, για να τελειώνουμε μ΄αυτή την ιστορία. Υπάρχουν γυναίκες που έλκονται από τους λάθος άντρες. Ο μαλάκας με την γοητεία του, ελκύει μια γυναίκα, δε γίνεται το αντίθετο. Επομένως, ναι φταίνε κι οι γυναίκες σ΄ένα βαθμό. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα καθίσεις μπροστά από τον καθρέφτη και να βγάλεις για λίγο τη μάσκα της ντίβας, που φοράς κάθε πρωί, και να κάνεις την αυτοκριτική σου?

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου