Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η ΓΥΝΑΙΚΑ- "ΚΟΤΑ" : περίπτωση 2

Γιατί κάθε φορά, που καταλήγω σε μια θεωρία, κάτι συμβαίνει και με κάνει να επαναπροσδιορίσω τις απόψεις μου? Γιατί κάθε φορά, που οδηγούμαι σε ένα συμπέρασμα και είμαι, πλέον, σίγουρη και αποφασισμένη, κάτι συμβαίνει και μου τα χαλάει όλα? Γι΄αυτό, άλλωστε, άργησα και τόσο να γράψω την δεύτερη περίπτωση της γυναίκας-"κότας". Περίμενα να σιγουρευτώ, προκειμένου το άρθρο να διαθέτει μια κάποια εγκυρότητα. Και σιγουρεύτηκα!

Το επόμενο μοντέλο της γυναίκας-"κότας" είναι εκείνο που θα πάει στο ραντεβού, στο πρώτο, στο δεύτερο, στο τρίτο και θα κάνει το μεγάλο βήμα για σχέση, σε αντίθεση με την περίπτωση 1. Το θέμα είναι πως αυτή η σχέση θα παραμείνει στο πρωταρχικό στάδιο και δε θα ωριμάσει ποτέ. Γιατί? Γιατί στην ιδανική περίπτωση που όλα θα πάνε καλά, κάτι θα βρει να της φταίει, κάτι δε θα της αρέσει πια, ίσως βαρεθεί ή ίσως πάλι, με τον τρόπο της κάνει τον άλλον να βαρεθεί. Να μου πεις και πόσο θα αντέξει και ο άλλος (βλέπε κελεπούρι), να περιμένει τη γυναίκα-"κότα" να ανοιχτεί και να δείξει τι αισθάνεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

Στην ιδανική, πάλι, περίπτωση που το κελεπούρι-ήρωας δε βαρεθεί να υπομένει τις δυσκολίες και δε δείξει τον δρόμο, τον αγύριστο, στην γυναίκα-"κότα", αλλά αποφασίσει να προσπαθήσει να την εντάξει στα δύσβατα μονοπάτια του έρωτα, τότε τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα. Μπορεί ένα ωραίο πρωινό να ξυπνήσει δίπλα στον καλό της, και ενώ το πράγμα μεταξύ τους θα έχει προχωρήσει πολύ να νιώσει πνιγμένη. Να βαρεθεί να βλέπει το ίδιο χρώμα στις κουρτίνες του υπνοδωματίου του, ή θα αποφασίσει πως την καταπιέζει, ή πως δεν ταιριάζουν τελικά, ή πως θέλουν άλλα πράγματα, ή ... , ή ... , ή ....

Δικαιολογίες που την κάνουν να αισθάνεται ήσυχη με τον εαυτό της, ότι δηλαδή προσπάθησε, αλλά δε βρήκε αυτό που έψαχνε. Ένα κύριο χαρακτηριστικό της γυναίκας-"κότας" είναι η αποποίηση όλων των ευθυνών για την αποτυχία μιας σχέσης. Πάντα έφταιγε ο άλλος, είτε γιατί ήταν πολύ μαλάκας, που την παράτησε, είτε γιατί ήταν πολύ ξενέρωτος, είτε γιατί ήταν λίγος και δε την γέμιζε, είτε γιατί ήταν πολύς και την έπνιγε. Σα να λέμε, η ανασφάλεια σ' όλο της το μεγαλείο.

Ο δεύτερος τύπος γυναίκας-"κότας" έλκεται μεν από τους "αλήτες", αλλά θα προτιμήσει αρχικά την ασφάλεια, που θα της προσφέρει ένα κελεπούρι για μια ήρεμη σχέση. Μπορεί, ωστόσο, να διατηρεί και κάποιο απωθημένο με κάποιον πρώην, η κάποιον παλιό έρωτα που ξέρει ότι δε μπορεί να έχει. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι κι αυτό, να κολλάει με τους λάθος ανθρώπους, καθώς έτσι μένει ήσυχη, ότι αφού δε μπορεί να τους έχει, δε μπορεί να κάνει και κάτι άλλο, απλά και μόνο για να απασχολεί το μυαλό της και να δικαιολογεί τον εαυτό της.

Συμπέρασμα? Η γυναίκα-"κότα" φοβάται πως θα πληγωθεί και γι΄αυτό προτιμά μια αμυντική στάση στον έρωτα και στις σχέσεις, Κάθε φορά που που πάει να σοβαρέψει μια σχέση, θα προτιμήσει να την χαλάσει όταν είναι νωρίς με χαζές δικαιολογίες, ψάχνοντας να βρει ελαττώματα και αφορμές για να μην πονέσει περισσότερο μετά. Ο εγωισμός και η γυναίκα-"κότα" πάνε πακέτο. Δύσκολο να μάθεις τι σκέφτεται, τι θέλει και κυρίως τι νιώθει. Το θέμα είναι πως μπορεί, όντως, αν παίζεις άμυνα να μην αφήσεις τον αντίπαλο να σκοράρει. Όμως από την άλλη, αν δε βγεις στην επίθεση, πως θα βάλεις γκολ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου