Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ...

Μήπως θέλεις να ετοιμάσεις ένα πολύ ρομαντικό δείπνο για τον αγαπημένο σου? Θέλεις! Αλλά δεν ξέρεις τι να φτιάξεις για να εντυπωσιάσεις! Κι επειδή ο έρωτας περνάει απ΄το στομάχι πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου. Άστο πάνω μου λοιπόν. Κι ετοιμάσου να προσφέρεις ένα αξέχαστο γεύμα και μια μοναδική βραδιά στο έτερον σου ήμισυ.

ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ: Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά (2 μερίδες) :
1 αβοκάντο
300 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
2 καρδιές σέλερι κομμένες σε κύβους 4 καρύδια ξεφλουδισμένα και κομματιασμένα

ντρέσινγκ από 4 κουταλιές μαγιονέζα με λεμόνι,1 κουταλιά κέτσαπ και 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε στη μέση, ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σάρκα του αβοκάντο.
2. Ρίχνουμε τις γαρίδες σε νερό που βράζει για 1/2 λεπτό, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, το αβοκάντο, το σέλερι και τα καρύδια. Τα αναμιγνύουμε με το ντρέσινγκ της μαγιονέζας.
4. Γεμίζουμε τα μισά αβοκάντο με το μίγμα και τα παγώνουμε μέχρι να σερβίρουμε.


ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ: ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΠΕΝΕΣ

Υλικά :
1 πακέτο πέννες
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί φέτα
1 κουτί μανιτάρια τεμαχισμένα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
άνηθο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πέννες, προσθέτοντας στο νερό λίγο αλάτι και λάδι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τρίβουμε τη φέτα. Σε ένα τηγάνι ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια, χωρίς καθόλου λάδι. Μόλις αλλάξουν χρώμα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά. Αφού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και τον άνηθο, ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά για ένα με δυο λεπτά ακόμη και είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε μια γενναία μερίδα μακαρόνια, με τη σάλτσα από πάνω, με λίγο ψωμάκι για να μας πιάσει και την τσακίζουμε!
Καλή όρεξη!


ΓΛΥΚΟ: ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

Υλικα:
500 γραμμάρια φράουλες
300 γραμμάρια Philadelphia
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 αβγα
100 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
χυμός από μισό λεμόνι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Κρατάμε τις 10 για διακόσμηση. Βάζουμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πολτό.
Στιβουμε το λεμόνι.
Χωρίζουμε τους κρόκους απ' τα ασπράδια.
Σε μπολ ανακατεύουμε το Φιλαδέλφια με το γάλα μέχρι να αφρατέψουν. Επειτα προσθέτουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε μπολάκια περιχύνουμε με τον πολτό απ'τις φράουλες και διακοσμούμε με τις υπόλοιπες. Βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε παγωμένο!

*ΚΟΚΤΕΙΛ: ΝΕΚΤΑΡ ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ*
(άκρως αφροδισιακο)
Υλικά (2 μερίδες) :
1 κουταλιά καθαρισμένο βούτυρο (το ζεσταίνουμε μέχρι να αφρίσει και αφαιρούμε τον αφρό με ένα φίλτρο από μουσελίνα)
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι σκόνη γλυκόρριζας
150 ml γάλα
150 ml χυμός μάραθου φυγοκεντρισμένος

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τη μαραθόριζα. Φυγοκεντρίζουμε για να πάρουμε το χυμό της. Τον χύνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα λοιπά συστατικά και τα λιώνουμε. Σερβίρουμε σε δυο ποτήρια με πάγο.

(Προτείνουμε το φαγητό να συνοδευτεί με κρασί!)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου