Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Δίπλες με γέμιση...σοκολάτα!!

Έχετε βαρεθεί τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα γλυκά,όπως τους κουραμπιέδες, τις δίπλες και τα μελομακάρονα? Τα φετινά Χριστούγεννα εντυπωσιάστε συγγενείς, γνωστούς και φίλους με μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη και πολύ νόστιμη ιδέα! Δίπλες με γέμιση σοκολάτα!! Ακολουθείστε πιστά τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα!



-500 γρ αλεύρι
-5 αυγά
-2 κουταλιεσ του γλυκού ζάχαρη
-1 κουταλια του γλυκού λάδι
Βάζουμε τα 2 δάχτυλα και ανακατεύουμε τα αυγά στο κέντρο, έτσι τα αυγά τραβούν όσο αλέυρι χρειάζονται και το μίγμα μας δε κάνει γρουμπουλάκια. Όταν το μίγμα πήξει το ζυμώνουμε. Μετά την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα για να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια τη βγάζουμε και την αφήνουμε να ξεπαγώσει για ένα μισάωρο και ανοίγουμε φύλο. Με ένα μαχαίρι ή με το μηχάνημα που κόβει την πίτσα κόβουμε σε ευθείες και φτιάχνουμε ή τριγωνάκια ή τετράγωνα. Πριν κόψω κομματάκια αλήφω μια ευθεία με νερό βάζω στο μισό 2 κομμάτια σοκολάτα και αφήνω την ίση απόσταση κενή. Μετά το σκεπάζω με την άδεια μεριά, τα πιέζω τριγύρω και τα κόβω σε δύο κομματάκια. Τα αφήνω λίγο στην άκρη να ξεραθούν για να μην ανοίξουν και τισ ρίχνω μέσα σε καυτό λάδι. Και οι δίπλες μου είναι έτοιμες!

Extra tip: Πασπαλίζω με ξηρούς καρπούς και στη συνέχεια ρίχνω μέλι ή για τους φανατικούς της σοκολάτας ρίχνω από πάνω σος σοκολάτας.

Τα φετινά Χριστούγεννα πρωτοτυπήστε, απολαύστε και εντυπωσιάστε! Και καλές γιορτές!

1 σχόλιο: