Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Να τα πούμε??

Δεν είναι υπέροχο να ξυπνάς και να ακούς τα κάλαντα και συνειδητοποιείς πως είναι Χριστούγεννα?? Ίσως η πιο ξεχωριστή μέρα του χρόνου. Και φέτος με καιρό που ευνοεί το Χριστουγεννιάτικο κλίμα, που όλοι θέλουμε να κάτσουμε γύρω από το τζάκι, χαζεύοντας τα φωτάκια του δέντρου και το χιόνι που πέφτει από το παράθυρο. Μια μέρα εξίσου σημαντική για την ιστορία, την θρησκεία αλλά και για εμάς τους ίδιους. Οι παιδικές αναμνήσεις από αυτές τις μέρες είναι γεμάτες από έντονες μυρωδιές άχνης και μελιού, από πολλά δώρα και από στιγμές γέλιου και ευτυχίας.

Τα Χριστούγεννα συμβολίζουν την ελπίδα και την χαρά. Μας δίνουν αισιοδοξία για τον καινούργιο χρόνο που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες. Τα Χριστούγεννα είναι κάτι παραπάνω από δέντρα, στολίδια, δώρα και διασκέδαση. Είναι μέρες αγάπης, που εκφράζεται με μικρά δωράκια στους αγαπημένους μας, όπως είθισται. (Ιδέες για δώρα εδώ!)Η ιδέα να χαρίζουμε διάφορα πράγματα στα αγαπημένα μας πρόσωπα προήλθε από τα δώρα που έκαναν οι Μάγοι στο μικρό Χριστό. Πληροφοριακά, τα δώρα των Μάγων έχουν τις εξής ερμηνείες:
  • Το Λιβάνι ήταν ένα άρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Ιουδαίοι και σαν δώρο συμβόλιζε πως ο Χριστός θα γινόταν αγαπητός.
  • Το χρυσάφι ήταν το αγαθό των Βασιλιάδων, πράγμα που συμβόλιζε την ιδιότητα ως Βασιλιά που έχει ο Χριστός για τους Χριστιανούς.
  • Η Σμύρνα ήταν άρωμα που τοποθετούσαν στους νεκρούς για να μυρίζουν ωραία, πράγμα που συμβόλιζε πως ο Χριστός θα υπέφερε και θα πέθαινε.
Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία, πολλή αγάπη και ευτυχία!!! Να περάσετε τέλεια αυτές τις μέρες και να παραμερίσετε για λίγο τα προβλήματα σας βασανίζουν. Ακολουθείστε το Christmas Spirit που προστάζει να είμαστε καλοί με όλους τους γύρω μας και να τους δείχνουμε την αγάπη μας με κάθε τρόπο. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΛΟΙΠΟΝ!!
"Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα
τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ονειρεμένα."



Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω σε όλους σας το επόμενο τραγούδι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου