Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Συνταγή εν ώρα ανάγκης: Τηγανιτές μπανάνες

Είναι 11 το βράδυ και σε έχει πιάσει μια τρομερή υπογλυκαιμία, σε επίπεδο να νομίζεις πως αν δεν φας κάτι γλυκό θα πεθάνεις. Ψάχνεις απεγνωσμένα τα ντουλάπια να βρεις μια μικροποσότητα σοκολάτας, μπισκότου ή έστω σοκοφρέτας. Τίποτα! Τα ντουλάπια σου είναι γεμάτα διαιτητικά και υγιεινά προϊόντα. Το ψυγείο γεμάτο λαχανικά και φρούτα. Καταστροφή! Τα χειρότερα έρχονται όταν συνειδητοποιείς πως τα ζαχαροπλαστεία είναι κλειστά. Κι εκεί η ανάγκη σου για γλυκό χτυπάει κόκκινο. Τρέχεις στο ίντερνετ να ψάξεις για διανυκτερεύουν ζαχαροπλαστείο και τότε τις βλέπεις... ΜΠΑΝΑΝΕΣ! Ωστόσο δεν σε ικανοποιούν σκέτες κι έτσι αποφασίζεις να τις τηγανίσεις. Η πιο απλή και εύκολη συνταγή, αλλά συγχρόνως τόσο νόστιμη!!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:
2 μπανάνες (όχι ώριμες)
Χυμός ενός πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη
Λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ:
Ξεφλουδίστε και κόψτε κατά μήκος στα δύο την κάθε μπανάνα.
Βυθίστε τις στον χυμό πορτοκάλι για 15 λεπτά.
Σε ένα πλατύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Βγάλτε τις μπανάνες από τον χυμό πορτοκαλιού και βουτήξτε τις στο αλεύρι που έχετε αδειάσει σε ένα βαθύ πιάτο.
Τηγανίστε τις αλευρωμένες μπανάνες για 2 με 3 λεπτά σε καυτό λάδι.
Βγάλτε τις προσεχτικά από το τηγάνι και ακουμπήστε τις σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια.
Πασπαλίστε τις με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και αφήστε τις να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά.
Σερβίρετέ τις πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου