Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

"Αλλεργικός" στις σχέσεις

Μια νέα μόδα της εποχής? Ένα νέο κίνημα αντρών "αγανακτισμένων" με την ταμπέλα της σχέσης ή απλά μια εύκολη δικαιολογία? Ότι κι αν είναι, εμφανίζεται συχνά τον τελευταία καιρό στο προσκήνιο των συζητήσεων μεταξύ των δύο φύλων. Και εδώ αναρωτιέμαι τι φταίει και γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ? Φταίνε οι γυναίκες? Που έγιναν καταπιεστικές, πήραν το ρόλο του κυνηγού και παραγκώνισαν τους άντρες? Ή μήπως οι άντρες? Έγιναν ξαφνικά υπερευαίσθητοι και τόσο φιλελεύθεροι που δεν αντέχουν την παραμικρή μορφή δέσμευσης?

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΟΨΗ
Θυμάμαι πριν μερικούς μήνες την φίλη μου Μ. να με ρωτάει γεμάτη οργή και αγανάκτηση: "Μα γιατί να μη θέλει να κάνουμε σχέση? Κι αν δε θέλει σχέση, τότε τι? Θα είμαστε δυο καλά φιλαράκια που θα κάνουμε που και που σεξάκι για να ξεδίνουμε, και θα στέλνουμε κανα μηνυματάκι όταν βαριόμαστε ή όταν μας πιάνουν οι μοναξιές μας? Και στην τελική, πως λέγεται αυτό? Friends with bennefits? Fuck buddies? Καβάτζα? Πως??"

Κι έρχομαι εγώ σαν το καλό αγγελάκι που κάθεται στο δεξί της ώμο να την καθησυχάσω και να της πω πως υπάρχουν(?) πολλοί λόγοι που δε θέλει κάποιος να κάνει σχέση. 1) Από φόβο μην πληγωθεί ξανά (γιατί στο παρελθόν είχε μια πολύ κακή σχέση, που του άφησε δραματικές εμπειρίες και δε θέλει να περάσει τα ίδια). 2) Επειδή θέλει να περνάει όλο τον χρόνο με τους φίλους του. 3) Επειδή οι γονείς του είναι χωρισμένοι και έχει ψυχολογικά τραύματα. 4) Από ανασφάλεια μήπως τον παρατήσεις για κάποιον καλύτερο. 5) Επειδή είναι gay και δεν το ξέρεις. 5) Επειδή είστε αδέρφια και δεν το ξέρεις. 6) Επειδή έχει κάποια ανίατη ασθένεια και σε λίγους μήνες θα πεθάνει. 7) Επειδή.. (δε μου έρχεται κάτι άλλο).

Και έρχομαι ξανά σαν το κακό, κόκκινο διαβολάκι της υπόθεσης να αμφισβητήσω τις παραπάνω απόψεις, καθώς και τις δικαιολογίες του στυλ: "Δεν είμαι έτοιμος για σχέση", "Δεν είναι του στυλ μου αυτά" και άλλα τέτοια. Ας σταματήσουμε να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τους άντρες που εμφανίζονται ως "αλλεργικοί στις σχέσεις". 1) Η δικαιολογία περί προβληματικών σχέσεων του παρελθόντος είναι τόσο πασέ, όσο κι οι διαφημίσεις του 11-8-80(Φτάνει πια!). 2) Πόσο χρόνο μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος με τους φίλους του? Κι οι φίλοι του δεν έχουν κοπέλες? Και από πότε δεν συνδιάζονται η φίλη με την κοπέλα σου? 3) Αν ήταν τα παιδιά χωρισμένων γονιών να μην έκαναν σχέση, η μισή Ελλάδα θα ήταν single. Οι υπόλοιπες δικαιολογίες δεν σχολιάζονται καν. Και για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, υπάρχει αλλεργία στα ψάρια, στις μέλισσες, ακόμα και στη σοκολάτα. Στις σχέσεις ΔΕΝ υπάρχει.

Η ΑΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
Γιατί οι γυναίκες έχουν την τάση να υπεραναλύουν τα πάντα? Ειδικά τα απλά πράγματα? Τι εννοεί ένας άντρας όταν λέει πως δεν κάνει σχέσεις και τέτοια? Πως απλώς δε σε γουστάρει αρκετά για να ξεκινήσει μαι σχέση. Κατά τ΄άλλα δε θα τον χάλαγε καθόλου να κάνει σεξ μαζί σου, αλλά όχι σχέση. Το γιατί δεν χρειάζεται να το (υπερ)αναλύσουμε. Μπορεί να φταις κι εσύ, μπορεί να μην σε θεωρεί κατάλληλη ή να μην του το βγάζεις. Κι ας καταρριφθεί επιτέλους ο μύθος που παρουσιάζει τους άντρες ως αναίσθητα τέρατα. Όταν οι άντρες ερωτεύονται κάνουν σχέση και τέλος. Ποιός δε θέλει λίγη συντροφικότητα, άλλωστε?

Τελικά τι έκανε η φίλη μου? Αποφάσισε πως δε μπορεί να συμβιβάζεται με λίγο σεξάκι, λίγα μηνυματάκια, λίγα τηλεφωνηματάκια και έβαλε πλώρη για άλλα λιμάνια. Τα λίγα στους λίγους, δε λένε? Όταν και αν, αγαπητή φίλη αναγνώστρια, συναντήσεις κάπου εκεί έξω τον "αλλεργικό στις σχέσεις" το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις μακριά το συντομότερο δυνατό!!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην Μ. !! (Ευχαριστώ για την ιδέα αυτού του άρθρου!!)

1 σχόλιο:

  1. μηπως το παλικαρι ειναι παοκτζης και τρεχει στα εκτος εδρας? που χρονος για σχεσεις.. :Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή