Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τελικά απλώς... ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!!

Δε ξέρω αν θυμάστε ένα άρθρο, που έγραψα πριν περίπου ένα χρόνο, με τίτλο "Απλώς δε σε γουστάρει!" ( Διαβάστε το ξανά εδώ!), αλλά γενικά μιλούσε για ένα αποτυχημένο λαβ στόρυ, για έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση, για μια γνωριμία χωρίς κανένα μέλλον. Δε σας το κρύβω, αλλά διαβάζοντας το ξανά, ακόμα κι εγώ το βρίσκω αρκετά μισαλλόδοξο. Αντιμετωπίζει, μάλιστα, την ιστορία της Αλίκης και του Θανάση με απλή και στεγνή λογική, χωρίς να τους δίνεται η παραμικρή ελπίδα για ένα χαρούμενο χάπι εντ. Να σας τονίσω πως η ιστορία είναι αληθινή, εξ' ου και τόσο απρόβλεπτη. Μάλλον, ορισμένες φορές δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, αλλά πρέπει να δίνουμε σε κάθε ιστορία τον χρόνο της. Και γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο, θεωρώ υποχρέωση μου να γράψω αυτό το άρθρο, βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους.

Ας σταματήσω, όμως, να γενικολογώ και ας αφήσω τα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους. Πριν από περίπου ένα χρόνο, λοιπόν, η Αλίκη παρέμενε κολλημένη με τον Θανάση, ακόμα κι αν εκείνος της συμπεριφερόταν σαν μια απλή γνωστή, σαν φίλη στις καλέ μέρες. Κι εκεί που οι φίλες της, της έλεγαν να σταματήσει να ασχολείται μαζί του, εκείνη αγνοώντας τις συμβουλές τους, συνέχιζε να βγαίνει μαζί του, να τον παίρνει τηλέφωνα, και πάνω απ' όλα να τον θέλει κολασμένα. Οι φίλες της, λίγο πολύ, τάσσονταν υπέρ της άποψης του "Απλώς, δε σε γουστάρει" και σε παιδεύει άδικα. Και ο καιρός περνούσε και η κατάσταση δεν άλλαζε. Η Αλίκη είχε σταματήσει να μιλάει γι' αυτόν, και απλά όλοι ήξεραν, πως όταν είχε κλειστό το κινητό της ήταν μαζί του.

Κάποια μέρα, λοιπόν, εκεί που έπιναν όλες μαζί τον καφέ τους, αμέριμνα, και συζητούσαν για άσχετα θέματα, καθώς το θέμα "Θανάσης" ήταν απαγορευμένο, τους το ξεστόμισε. "Τελικά με γουστάρει, μου το είπε." Επικράτησε σιωπή στο τραπέζι και όλα τα βλέμματα καρφώθηκαν πάνω της. Ο Θανάσης την προηγούμενη μέρα είχε κάνει αυτό που δεν προβλέψαμε ποτέ. Της είπε πως την θέλει, πως θέλει να είναι μαζί, πως την βλέπει σοβαρά. Έκανε το μεγάλο βήμα. Μπορεί να άργησε, αλλά το έκανε. Μάλιστα της είπε πως περίμενε να τελειώσει τις υποχρεώσεις της με την σχολή, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς ήταν αναπληρωτής καθηγητής στην σχολή της και ιδιαίτερα τυπικός με αυτά τα ζητήματα.

Δε ξέρω τι συνέβη ακριβώς από την πλευρά του Θανάση. Αν δηλαδή ήθελε το χρόνο του, ή αν δε του άρεσε αρχικά και στη συνέχεια αφού τη γνώρισε, του έγινε απαραίτητη και την αγάπησε, αλλά ξέρω πως περνάνε πολύ όμορφα μαζί και πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ίσως να βοήθησε και η επιμονή της Αλίκης, αλλά παράλληλα και η υπομονή της. Ότι ήθελε κάτι πολύ, και πάλεψε για να το κατακτήσει. Ότι δεν άκουσε τον περίγυρο της, που της έλεγε να κάνει πίσω, αλλά συνέχισε. Και ναι, τελικά ΑΠΛΩΣ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, και ναι τελικά υπάρχουν και χάπι εντ, και ναι τελικά έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου