Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πως να φέρεις το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στον ΧΕΙΜΩΝΑ σου...

1. Ας ξεκινήσουμε από τα πράγματα που βλέπεις κάθε μέρα, κι ένα απ΄αυτά, αν δηλαδή ανήκεις στο 99% των σημερινών εικοσάχρονων, είναι το προφίλ σου στο facebook. Τι μπορείς να κάνεις για να σου θυμίζει το καλοκαίρι;; Να βάλεις για φωτογραφία προφίλ εκείνη στην οποία φοράς το μαγιώ σου, βρίσκεσαι στην πιο όμορφη παραλία του κόσμου και το χρώμα σου είναι πιο σοκολατί από ποτέ. Επιβάλλεται και η φωτογραφία εξωφύλλου σου να έχει καλοκαιρινό θέμα. Έτσι, κάθε φορά που μπαίνεις στο facebook το προφίλ σου θα μυρίζει καλοκαίρι.

2.Να ακούς καλοκαιρινά τραγούδια όλο το χρόνο. Ξέρεις αυτά τα τραγούδια, που με το που τα ακούς μεταφέρεσαι αυτομάτως σε ένα μπιτς μπαρ, όπου χορεύεις ασταμάτητα χωρίς να σε απασχολεί τίποτα, φορώντας μόνο το μαγιώ σου και πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στο κύμα. Η μουσική έχει την μαγική δυνατότητα να σε ταξιδεύει όπου θες. Γι΄αυτό, αν δεν έχεις την τύχη να ταξιδέψεις στην Αυστραλία, η μουσική είναι η μόνη λύση.

3.Αν πάλι έχεις την τύχη και την οικονομική δυνατότητα, ένα ταξιδάκι στην Αυστραλία θα σε ανανέωνε όσο δε μπορείς να φανταστείς. Σκέψου, δηλαδή πως θα ήταν αν κάθε φορά που βαριόσουνα το κρύο, κι αγανακτουσες με τη βροχή, να μπορούσες να κάνεις ένα ταξίδι στο Νότιο ημισφαίριο. Θα κατάφερνες κυριολεκτικά να φέρεις το Καλοκαίρι στον Χειμώνα σου. Επειδή όμως, μάλλον δε θα μπορείς να πραγματοποιήσεις το παραπάνω όνειρο, συνεχίζω να προτείνω πιο εφικτές λύσεις.

4.Κοκτέιλ! Κοκτέιλ! Κοκτέιλ! Αν δεν θυμίζει καλοκαίρι το κοκτέιλ, τότε τι το θυμίζει; Και στην Αθήνα, υπάρχουν πάρα πολλά κοκτέιλ μπαρ, με άκρως καλοκαιρινή διακόσμηση και εξωτικές γεύσεις ποτών, που σε κάνουν να πιστεύεις πως το Καλοκαίρι δεν έφυγε ποτέ από την πόλη. Μερικά από αυτά: BABA AU RUM (Κλειτίου 6, Αθήνα ), ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ( Εμ.Μπενακη 69-73 ), A FOR ATHENS (Μοναστηράκι), ΒΟΒΑΥΟ ( Αρδήτου 1, Μετς), ΜΠΡΙΚΙ ( Δορυλάιου 6 ).

5.Μπορείς, επίσης, να δημιουργείς καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Αυτό βέβαια θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω, αφού για να  πετύχεις θερμοκρασία καλοκαιριού, το καλοριφέρ θα πρέπει να καίει ασταμάτητα. Το θετικό, ωστόσο, είναι πως θα μπορείς να κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι με τα καλοκαιρινά σου ρούχα.

6.Κάνε σολάριουμ. Ένας από τους λόγους που στεναχωριόμαστε όλοι όταν φεύγει το καλοκαίρι, είναι γιατί μαζί του παίρνει και το μπρονζέ χρώμα που φτιάξαμε με πολύ κόπο. Με το σολάριουμ, όμως, μπορούμε να έχουμε καλοκαιρινό χρώμα όλο το χρόνο.

7.Μπορείς επίσης να διοργανώσεις μικρές αποδράσεις τα Σαββατοκυύριακα, σε κοντινούς προορισμούς. Όπως και να το κάνεις, όταν ξεφεύγεις από την καθημερινότητα σου, έστω και για λίγο, είναι σα να επιστρέφεις στο καλοκαίρι.

8.Παγωτά! Η πιο καλοκαιρινή γεύση, που δεν είναι απαραίτητο να σταματήσουμε να απολαμβάνουμε και το χειμώνα.

9.Κυριακάτικη βόλτα στην παραλία για φαγητό και καφέ. Ότι καλύτερο για να σε κάνει να θυμηθείς και να αναπολήσεις τις στιγμές που πέρασες στην παραλία το περασμένο καλοκαίρι.

10.Καλοκαιρινοί έρωτες το χειμώνα. Όπως έχω πει και σε παλαιότερο άρθρο, λέμε ναι στους έρωτες του νησιού που συνεχίζονται στην πόλη γιατί είναι τόσο δροσεροί που αναμφισβήτητα θυμίζουν καλοκαίρι.

1 σχόλιο: