Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

5 στιγμές που δε μπορείς να συγκρατήσεις το ΓΕΛΙΟ σου!

1. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟΥΜΠΑ
Είναι ένα αντανακλαστικό του ανθρώπινου οργανισμού, να γελάει, όταν βλέπει κάποιον άλλον να πέφτει. Αλλιώς δε μπορώ να εξηγήσω τις φορές, που μου έχει κοπεί η ανάσα από τα γέλια και από τα μάτια μου τρέχουν ασταμάτητα δάκρυα, βλέποντας την Χ. να γλιστράει και πέφτει στο δρόμο, στην παραλία, στο λεωφορείο κλπ. Και πάνω στο γέλιο μου προσπαθώ και να την ρωτήσω αν είναι καλά. αλλά συνήθως καταλήγει να  ακούγεται κάτι σε " ΧΑΧΑΧΑ Είσαι ΧΑΧΑ κα- ΧΑΧΑΧΑ λά ΧΧΑΧΑΧΑ"


2. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ/ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
Κι εδω δε χρειάζεται να συμβεί κάτι το ξεκαρδιστικό, για να ξεκαρδιστείς. Η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει το πιο ασταμάτητο γέλιο της ζωής σου, κυρίως αν ο καθηγητής είναι ο πιο αυστηρός και ο πιο κακός άνθρωπος στον κόσμο. Δε θα ξεχάσω ποτέ, όταν ήμουν στην πρώτη  λυκείου και μας έκανε μάθημα μια φιλόλογος, που την έτρεμε ακόμα και ο πίνακας. Στο μάθημα της επικρατούσε νεκρική σιγή και ακόμα και οι άτακτοι της τάξης γινόντουσαν αγγελάκια. Έμελλε όμως σ΄αυτό το μάθημα να μας πιάσει ασταμάτητο, νευρικό γέλιο με τη διπλανή μου. Κι όσο προσπαθούσαμε να σταματήσουμε να γελάμε ή έστω να γελάμε αθόρυβα, μάλλον καταφέρναμε το αντίθετο. Κυριολεκτικά κλαίγαμε από τα γέλια. Οπότε και η φιλόλογος μας κατάλαβε παρά τις προσπάθειές μας να το κρύψουμε,  μας κοίταξε με βλέμμα που παγώνει και μας είπε: "Θα μας πείτε και εμάς τι είναι τόσο αστείο, να γελάσουμε μαζί σας;"

3. ΣΕ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ
 Γιατί όπως λέει κι ο σοφός λαός, δεν υπάρχει γάμος χωρίς κλάμα και κηδεία χωρίς γέλιο. Είναι το κλίμα, που κάνει απαγορευμένο το γέλιο και γι΄αυτό συγχρόνως το ευνοεί , αλλά και κάποιες ατάκες που σε κάνουν να μη μπορείς να αντισταθείς, όπως : "Τι είναι ο άνθρωπος;", "Σήμερα εδώ, αύριο στο χώμα", "Ένα τίποτα είμαστε", "99 χρονών. Έφυγες παλικάρι μου στο άνθος της ηλικίας σου" και άλλα τέτοια



4. ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ
Όταν ο γιατρός πάει να σου κάνει μια τυπική εξέταση κι εσύ γαργαλιέσαι! Είναι να μη σου τύχει. Να σε ρωτάει ο άνθρωπος: "Πονάτε εδώ;" κι εσύ να γελάς σαν παιδί. 




5. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Έχετε βγει ραντεβού. Όλα κυλούν ομαλά. Δεν έχετε μιλήσει πολύ, αλλά φαίνεται εντάξει παιδί. Και ξαφνικά, εκτοξεύει την ατάκα 'θάνατο', που συνήθως θα νομίζει και πως είναι η πιο πετυχημένη ατάκα που έχει πει ποτέ στη ζωή του. Εσύ όμως, αντί να μαγευτείς από τα λόγια σου, τρέχεις στην τουαλέτα για να ξεκαρδιστείς με την ησυχία σου. Ε, να μη γελάσεις και μπροστά του και τον προσβάλλεις. Πιθανές ατάκες 'θάνατος': "Νιώθω σαν τον Richard Geere. Στέκομαι δίπλα σε μια Pretty Woman", "Αχ και να μουν το κραγιόν σου", "Αν η ομορφιά ήταν χρόνος θα ήσουν η αιωνιότητα", "Αν το νερό το λέγανε ομορφιά , τότε εσένα θα σε λέγανε ωκεανό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου