Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Το εγχειρίδιο του σωστού φλερτ

Μετά από ενάμιση μήνα απουσίας μου, επιστρέφω στα παλιά λημέρια της αρθρογραφίας (μη γελάτε) με ένα θέμα φωτιά. Το θέμα φωτιά που απασχολεί εκατομμύρια νέους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το θέμα που συζητιέται σε κάθε αντρική παρέα. Το θέμα που κάνει πολλούς άντρες να χάνουν τον ύπνο τους. Όχι καλέ, ποια οικονομική κρίση; Για το φλερτ θα μιλήσω.

Βέβαια, θα μου πείτε, το φλερτ βρίσκεται σε έξαρση κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού, επομένως γιατί θίγω τώρα αυτό το θέμα; Επειδή αγαπητοί αναγνώστες, όλο αυτό το καλοκαίρι, έκανα έρευνα παρατηρώντας τους ανθρώπους τριγύρω μου, με σκοπό να γράψω ένα άρθρο που θα βοηθήσει τους άντρες να κατανοήσουν τον δυσνόητο, για αυτούς, κόσμο του φλέρτινγκ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Αν είσαι ψηλός, μελαχρινός, μαυρισμένος με μούσια και τατουάζ, ντύνεσαι σαν χίπστερ και οδηγάς διθέσια BMW, δεν έχεις λόγο να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο. Ακόμα κι αν είσαι ψηλός, ξανθός, γαλανομάτης. Αν γενικά είσαι ωραίος, δε χρειάζεσαι να ξέρεις να φλερτάρεις. Οι πιθανότητές είναι με το μέρος σου, καθώς ως γνωστών, σε αυτήν τη ναρκισσιστική κοινωνία που ζούμε η εμφάνιση παίζει πρωταρχικό ρόλο. (Επίσης αν διαθέτεις  κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά και αναζητάς σοβαρή γνωριμία με κυρία εμφανίσιμη, μορφωμένη, άνω των 25,  με προίκα  επικοινώνησε με το blog.)

Εσείς οι υπόλοιποι, που δεν έχετε την τύχη των παραπάνω, μη μου στεναχωριέστε! Για εσάς γράφτηκε το άρθρο, άλλωστε. Υπάρχει και η άποψη, που ενστερνίζεται ένα μεγάλο μέρος γυναικών ,(λέμε τώρα) ,που υποστηρίζει πως αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο σε έναν άνθρωπο είναι ο χαρακτήρας του και όχι η εμφάνιση. Επίσης, όπως αναφέρει η Isabel Allende "Για τις γυναίκες το καλύτερο αφροδισιακό είναι τα λόγια. Το σημείο G είναι στα αυτιά. Όποιος ψάχνει πιο κάτω χάνει το χρόνο του." Βασιζόμενοι στα παραπάνω ας ξεκινήσουμε το μάθημα του φλερτ.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, πως βρίσκεσαι σε ένα μπαρ με τους φίλους σου, και μπαίνει στο μαγαζί μια γυναικοπαρέα. Εντοπίζεις, τότε, ΕΚΕΙΝΗ! Μια κοπέλα που σου αρέσει πάρα πολύ. Σκέφτεσαι, πως πρέπει, ότι και να γίνει να πας να της μιλήσεις. Τι κάνεις; Αρχικά, ξεπερνάς τους φόβους σου. Κανείς δε πέθανε από χυλόπιτα. Στη συνέχεια, οργανώνεις την επίθεση σου και δρας γρήγορα και μεθοδικά.  Με το που θα κάτσει στο τραπέζι-σταντ-μπαρ με την παρέα της, δε θα αφήσεις να περάσει πολύ χρόνος. Θα επιτεθείς, κατευθείαν, για να μη προλάβει να οριοθετήσει τον χώρο της και να νιώσει άνετα στο μαγαζί. Ναι, θα την αιφνιδιάσεις. Και τι θα της πεις; Θα της κάνεις, για αρχή, μια ερώτηση που θα της δώσεις την ευκαιρία να μιλήσει πολύ. Δε θα της κάνεις κοπλιμέντο, θα την ρωτήσεις το όνομα της, θα επικεντρωθείς στο θέμα της ερώτησης. Μια ερώτηση, που δε θα μπορεί να μην απαντήσει. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις πως ο φίλος σου έχει ένα πρόβλημα και θα ήθελες να σου πει την γνώμη της πάνω σε αυτό. Θα μπορούσες να πεις: "Εδώ με τους φίλους μου έχουμε το τάδε πρόβλημα και χρειαζόμαστε μια γυναικεία άποψη". Να ξέρετε, στις γυναίκες,αρέσει να μιλάνε για θέματα σχέσεων, για τη μάχη των δύο φύλων, για ζώδια. Είναι θέματα που ταυτίζονται και που έχουν πολλά να πουν.

Αν καταφέρουμε να τα πάμε καλά στο πρώτο αυτό στάδιο, στη συνέχεια περνάμε στη γνωριμία και από εκεί κι έπειτα όλα είναι πιο εύκολα. Μια βασική προυπόθεση του σωστού φλερτ είναι να διαθέτεις κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Το πιο βασικό από όλα είναι η ευγένεια.Αν είσαι ευγενικός με μια κοπέλα εκείνη θα το εκτιμήσει, και ακόμα κι αν δε της αρέσεις θα σε απορρίψει ευγενικά και ανώδυνα. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι το χιούμορ. "Αν μπορείς να κάνεις μια κοπέλα να γελάσει, μπορείς να την κάνεις να κάνει οτιδήποτε." (Marilyn Monroe)

Θα πρότεινα επίσης να αποφύγεις φράσεις του τύπου:

  • Ωραίο φόρεμα, θα ήθελα πού να το δω πεταμένο στο πάτωμα  μου..
  • To sex είναι φονιάς... θές να πεθάνεις χαρούμενα;
  • Συγγνώμη θα σε πείραζε αν κοιτούσα ένα λεπτάκι? Θέλω να θυμάμαι το πρόσωπό σου στα όνειρά μου...
  • Μου αρέσουν τόσο πολύ τα πόδια σου που πρόκειται να τα δοκιμάσω...το δεξί πόδι θα το ονομάσω Χριστούγεννα και το αριστερό Νέο Χρόνο...Μπορώ να σε δώ ανάμεσα στις γιορτές;;
  • Ξέρεις τι θα πήγαινε όμορφα επάνω σου; Εγώ!
  • Λέγομαι και "καφές" γιατί θα σε κρατήσω ξύπνια όλη νύχτα
που μπορεί να σας φαίνονται έξυπνες και αστείες, αλλά πιστέψτε με ΔΕΝ είναι.

Τέλος, κλείνοντας αυτό το άρθρο, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα επίδοξα καμάκια αυτής της πόλης, και να θυμάστε παιδιά είναι πιο εύκολο απ΄όσο δείχνει. Άλλωστε, τι είναι το φλερτ;
Είναι απλά, ένας αριθμός από ήρεμες φιλοφρονήσεις, όχι τόσο αιχμηρές, ώστε να σοκάρουν ούτε τόσο ασαφείς ώστε να μη γίνονται κατανοητές. (Laurence Sterne)  Απλά πραγματάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου