Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Καλοκαίρι στην πόλη: Οδηγός επιβίωσης

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους εμάς
που είμαστε καταδικασμένοι να περάσουμε το καλοκαίρι μας στην πόλη. Ξέρω πως νιώθετε. Ένα αίσθημα απελπισίας σας διακατέχει. Η κατάθλιψη σας χτυπάει την πόρτα. Ένα δάκρυ κυλάει. Ένας κόμπος στο στομάχι. Κι όσο βλέπετε τους διαδικτυακούς φίλους σας να ποστάρουν συνεχώς φωτογραφίες από παραλίες σε νησιά, αγκαλιά με μια ξαπλώστρα, η κατάστασή χειροτερεύει. Και λογικό. Καταλαβαίνω την κατάσταση σας, αλλά συγχρόνως σας έχω ευχάριστα νέα. Το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να γίνει μια ευχάριστη εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαβάσετε προσεκτικά τον παρακάτω οδηγό επιβίωσης και να τον ακολουθήσετε κατά γράμμα.

1. Όλο και για κάποιο λόγο θα χρειαστεί να κατέβεις στο κέντρο. Δυστυχώς! Δεν πρέπει να πας απροετοίμαστος στον πόλεμο. Αρχικά, θα πρότεινα να έχεις καταναλώσει ένα θρεπτικότατο πρωινό για να έχεις αρκετή ενέργεια. Δε θέλουμε να λιποθυμήσεις πουθενά. Επίσης, πριν φύγεις από το σπίτι μη ξεχάσεις να βάλεις αντηλιακή κρέμα προσώπου, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία αυτήν την εποχή είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Συγχρόνως, μη ξεχάσεις να έχεις στην τσάντα σου ένα μπουκαλάκι νερό. Τέλος, όσον αφορά το dress code σου, θα σου πρότεινα να φορέσεις ανοιχτά χρώματα και ανάλαφρα υφάσματα. Μη ξεχάσεις τα γυαλιά ηλίου σου και το καπέλο σου, ή αν ανήκεις στους πιο τολμηρούς την ομπρέλα σου.

2. Αυτή η πόλη, για την οποία συνεχώς γκρινιάζουμε,έχει και τα θετικά της, τα οποία,για καλή μας τύχη, είναι πάρα πολλά. Έχετε ακουστά τις ειδυλλιακές καλοκαιρινές νύχτες της Αθήνας; Αν όχι, αφήστε με να σας ενημερώσω. Υπάρχουν πολλά μέρη σε αυτή την πόλη, τα οποία μυρίζουν καλοκαίρι. Ξεκινήστε από μια βραδινή βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με τα ανθισμένα λουλούδια και την μαγευτική θέα στην Ακρόπολη,και συνεχίστε για ένα ποτό στο Θησείο. Άλλες, επίσης, καλές επιλογές  θα ήταν ένας νυχτερινός περίπατος στα Αναφιώτικα της Πλάκας, κοκτέιλ στις ταράτσες στο Μοναστηράκι, ποτό στην παραλιακή δίπλα στην θάλασσα, βόλτα στον Λυκαβηττό και πολλά άλλα.

3. Κάθε σαββατοκύριακο, αν δεν έχεις την δυνατότητα για μια μικρή εξόρμηση σε κάποιο νησί, τότε η Αττική σου προσφέρει αμέτρητες επιλογές παραλιών, που ικανοποιούν κάθε γούστο. Από την ακτή Βουλιαγμένης, τα λιμανάκια και το Σούνιο, μέχρι το Πόρτο Ράφτη, τη Νέα Μάκρη και τον Σχοινιά. Αν πάλι είσαι τύπος της πισίνας, υπάρχουν πολλά μαγαζιά στην παραλιακή,αλλά και αρκετά ξενοδοχεία με υπέροχες πισίνες, στα οποία μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή το κοκτέιλ σου και συγχρόνως να κάνεις την βουτιά σου στην πισίνα και να αποκτήσεις το πολυπόθητο τροπικό μαύρισμα.

4. Αν πάλι είσαι ο τύπος που αποφεύγεις την πολυκοσμία της παραλίας και των πολυσύχναστων μαγαζιών, σου έχω πάλι την λύση. Κάνε το μπαλκόνι σου νησί. Αγόρασε μια φουσκωτή πισίνα, από αυτές που όλοι είχαμε παιδιά, πάρε και μια ξαπλώστρα, κάλεσε μερικούς φίλους και αυτό ήταν! Έχεις ήδη δημιουργήσει ένα pool party! Extra tip: Αγόρασε από το σουπερ μάρκετ έτοιμα κοκτέιλ, γέμισε μια λεκάνη με παγάκια και ρίξε τα μέσα. Αυτό θα απογειώσει το pool party σου.

1 σχόλιο: