Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΣΚΟΝΑΚΙ..!

Και ναι λοιπόν, άλλη μια εξεταστική βρίσκεται στα σκαριά. Και ναι, ξέρω πως και φέτος είπες πως θα τα παρατήσεις όλα για να διαβάσεις. Ξέρω πως είπες πως θα κάνεις σκληρές θυσίες και ορκίστηκες το βιβλίο σου να γίνει προέκταση του χεριού σου. Ξέρω πως ονειρεύτηκες να γίνεις nerd για ένα μήνα και να γράψεις τέλεια σε όλα τα μαθήματα. Ναι, το ξέρω πως οραματίστηκες ασκητική ζωή χωρίς ξενύχτια και διασκέδαση. Αλλά εκεί, που το έχεις πάρει απόφαση ωραία και καλά, κάτι θα γίνει και θα σε αποσπάσει από τον σκοπό σου. Μπορεί να μην σου αρέσει το μάθημα (ή το διάβασμα), να γίνεται το καλύτερο πάρτυ της χρονιάς και να μην θες να το χάσεις, να αποφάσισες να αξιοποιήσεις δημιουργικά το χρόνο σου γιατί η ζωή είναι μικρή κι άλλα τέτοια. Φταις? Δε φταις. Και να που έφτασε η παραμονή της εξεταστικής. Και αύριο γράφεις. Φίδια έχουν ζώσει το λαιμό σου και οι τύψεις σου είναι σχεδόν θανατηφόρες. Να μη μιλήσω για το άγχος. Αλλά εγώ είμαι εδώ για να σου πω ένα πράγμα. Δεεε πειράζει! Ομορφάντρα μου! Θα το περάσεις το μάθημα με ΣΚΟΝΑΚΙΑ.

Πριν συνεχίσω να σου πω πως το project: "ΣΚΟΝΑΚΙΑ" δεν υποστηρίζεται από όποιον κι όποιον. Απαιτείται γερό στομάχι, αρκετό θράσος και πάνω από όλα ψυχραιμία.

1. ΘΡΑΝΙΟ - ΕΔΡΑΝΟ
Πρόκειται για το παλιό κόλπο που κάναμε στο σχολείο όταν ξέραμε πως έχουμε διαγώνισμα την επόμενη ώρα. Μπορείς, λοιπόν, να πας μισή ώρα πριν στην σχολή, εξοπλισμένος με ένα μολύβι 2Η και να αρχίσεις την αντιγραφή των πιο sos από το βιβλίο σου. Φρόντισε να γράφεις πολύ μαλακά, ώστε να τα βλέπεις μόνο εσύ κι όχι ο επιτηρητής. Καλό θα ήταν να προτιμήσεις θέσει
ς που είναι μακριά από τους διαδρόμους, που πηγαινοέρχονται οι επιτηρητές. Στην περίπτωση πάλι που σε καταλάβουνε, κανείς δε μπορεί να αποδείξει πως τα σκονάκια είναι δικά σου, οπότε μιλάμε ίσως για τον πιο ασφαλή τρόπο να αντιγράψεις.


2. ΚΑΣΕΤΙΝΑ
Η κασετίνα είναι παλιό κόλπο και εκεί μέσα μπορείς να βάλεις όσα σκονάκια θέλεις. Το θέμα είναι πως οι επιτηρητές το έχουν πλέον μάθει, και κάθε φορά που ανοίγεις το φερμουάρ να πάρεις κάτι, όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω σου. Αυτό που δεν έχουν σκεφτεί είναι ότι μπορείς να κάνεις σκονάκια πάνω στην κασετίνα, χρησιμοποιώντας μπλάνκο. Θα χαλάσεις την κασετίνα μεν, αλλά από την άλλη αξίζει τον κόπο.

3. ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΑ
Η συσκευασία από τα χαρτομάντιλα είναι διαφανής. Σωστά? Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις τα σκονάκια σου
κι ενώ κοιτάς το πακέτο με τα sanex να αντιγράφεις άνετα μια ερώτηση. Για τους πιο τολμηρούς θα πρότεινα σκονάκια γραμμένα πάνω στα χαρτομάντιλα με μολύβι 2Η. Κι εκεί που θα χρησιμοποιήσεις ένα χαρτομάντιλο για το συνάχι σου, συγχρόνως θα εξασφαλίζεις τους πολυπόθητους βαθμούς.

4. ΡΟΛΟΙ
Το ρολόι χρησιμεύει μόνο ως θήκη για σκονάκια. Είναι βολικό, επειδή το έχεις ήδη στο χέρι σου και δε χρειάζεται να τραβήξεις την προσοχή βάζοντας το χέρι σου σε τσέπες ή τσάντες.

5. ΦΟΥΣΤΑ

Ο καλύτερο τρόπος να κάνεις σκονάκι: 1. αν είσαι γυναίκα, 2. αν το επιτρέπει ο καιρός!!
Πως το κάνεις? γράφεις κανονικά τα σκονάκια σου με στυλό αυτή τη φορά και στη συνέχεια τα κολλάς στα πόδια σου με σιλοτέιπ. Απέφυγε να φορέσεις κοντή και στενή φούστα. Θυμήσου πως όσο πιό μακριά η φούστα, τόσο πιό πολλά τα σκονάκια. Το κόλπο "φούστα" εγγυάται επιτυχία!!

6. ΝΕΡΟ
Τα σκονάκια στο μπουκαλάκι με το νερό έχουν λίγο πολύ την ίδια λογική με τα χαρτομάντιλα. Είναι αντικείμενα που μπορείς να έχεις μαζί σου και δεν τραβούν την προσοχή. Στο μπουκάλι μπορείς είτε να κολλήσεις μικρά σκονάκια, είτε να τα γράψεις πάνω στο χαρτί που αναγράφεται η μάρκα του νερού κλπ. Για τους πιο προχωρημένους θα πρότεινα ΑΥΤΟ!

7. ΠΑΠΟΥΤΣΙ
Το παπούτσι, και κυρίως η κάλτσα χρησιμεύουν για να βάζεις τα σκονάκια σου. Ωστόσο, μπορείς να κολλήσεις ένα σκονάκι κάτω από τον πάτο του παπουτσιού σου, και καθισμένος σταυροπόδι να μπορείς να το βλέπεις άνετα, χωρίς να σε υποπτευθεί κανείς. Μόνο φρόντισε να κολλήσεις το σκονάκι αφού έχεις φτάσει στην σχολή, για ευνόητους λόγους.

8. ΠΡΟΧΕΙΡΟ
Παίρνεις μια σελίδα λευκό χαρτί κι έναν χαλασμένο στυλό κι αρχίζεις και αντιγράφεις αυτά που θέλεις. Το θέμα όμως είναι να ξεπατικώσεις ελαφρά ώστε αυτό που γράφεις να φαίνεται σε απόσταση 20 εκατοστών έτσι ώστε να το βλέπεις μόνο εσύ κι όχι ο επιτηρητής. Και όταν αρχίσει η εξέταση το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να ζητήσεις ένα χαρτί και στη συνέχεια να το αντικαταστήσεις προσεκτικά με το δικό σου ξεπατικωμένο.

9. ΚΙΝΗΤΟ
Αν καταφέρεις να πιάσεις κινητό την ώρα της εξέτασης χωρίς να σε καταλάβουν, τότε είσαι πολύ τυχερός. Μ ε το κινητό μπορείς να βγαλείς φωτογραφίες το βιβλίο και με το ζουμ να αντιγράψεις το κομμάτι που θέλεις. Μπορείς επίσης να δώσεις το βιβλίο σε ένα φίλο σου και να του στέλνεις μηνύματα με τα θέματα και να σου δίνει τις απαντήσεις.

10. ΤΟΥΑΛΕΤΑ
Το σχέδιο έχει ως εξής: (πριν την εξέταση) βάζεις τα σκονάκια σου σε τσέπες, κάλτσες, εσώρουχα κλπ και τα οργανώνεις με μια σειρά στο μυαλό σου ώστε να ξέρεις που είναι το καθετί, για να μην χάνεις ώρα στο ψάξιμο. (προς το τέλος της εξέτασης) ζητάς να πας τουαλέτα. Εκεί έχεις τουλάχιστον 4-5 λεπτά για να δεις τα σκονάκια σου. Κάτι πιο εξειδικευμένο θα ήταν να κρύψεις το βιβλίο κάπου μέσα στην τουαλέτα. επικίνδυνο μεν, αποτελεσματικό δε.

Καλή σας επιτυχία λοιπόν, με σκονάκια η χωρίς. Κι ένα είναι το σίγουρο.. Εξεταστική είναι, θα περάσει!!

45 σχόλια:

  1. Ρε παιδια συγγνωμη αλλα απο ποτε αφηνουνε κινητα στις αιθουσες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τους καθηγητες σημερα..... κανουμε ο,τι θελουμε

      Διαγραφή
    2. Αντί για κινητά, θα μπορούσαμε να είχαμε τα γυαλιά της google και να είχαμε ανοιχτό το e-book

      Διαγραφή
    3. για εξετασεις μονο τα 4,5,6,7 ειναι χρησιμα βασικα..

      Διαγραφή
  2. αυτο με την τουαλετα ηταν ωραιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ne omos dn se afinun na pas toualeta...

      Διαγραφή
    2. στο σχολειο μου παντως κανενας καθηγητης δεν μας αφηνει να παμε τουαλετα σε διαγωνισμα. οταν θελουμε, δεν μας αφηνουν κ οταν δεν θελουμε , μας αφηνουν. μυστηριο πραγμα...

      Διαγραφή
    3. Τελιο ειναι φανταστικες ι ιδεες αν κ τισ εκανα κ με επιασαν

      Διαγραφή
    4. se emas mas afhnoun na pame otan exoume teliosei to diagonisma! hli8io pragma!

      Διαγραφή
  3. Αμα θες να κανεις σκονακι θα κανεις...το καλυτερο για εμενα ειναι σε χαρτοπετσετα...την διπλωνεις και την εχεις πανω στο θρανειο...και καλα για τις μυξες!!με την πρωτη ευκαιρια την ανοιγεις αναμεσα στα ποδια και ξεκινας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nee skeftikatee na tus dei kathigitis aftus tus tropous????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den nomizo pos oi daskaloi psaxnoun gia skonakia ektos ki an exoun psyxologika problhma (alla 8a mou peite olio oi daskaloi exoun psyxologika problhmata!) :p

      Διαγραφή
    2. γιατι εγω που ειμαι δασκαλος τα βλεπω μονο για να σας ψαχνω

      Διαγραφή
  5. to dokimasa auto me tin toualeta kai epiase ax pou einai o arthografos na ton eglogiso?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to dokimasa auto me tin toualeta kai epiase ax pou einai o arthografos na ton eglogiso?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω θυμαμαι στα διαγωνισματα ,ειμασταν η 3 σειρα και γω προπροτελευταια και τυχαινε παντα ο πρωτος στην σειρα να εχει διαβασει καλα,ετσι τα ελεγε στον 2ο και ο 2ος στον 3ο και παει λεγοντας.Το λεγομενο τρενακι δηλαδη.Επισης αλλη ιδεα για να λες τις απαντησεις στο πισω σου σε ασκηση,πχ με σωστο ή λαθος ,ή να διαλεξεις πιο απο ολα (α,β,γ) ειναι σωστο,ειναι να εχεις βαψει τα νυχια σου ενα διαφορετικο χρωμα το καθενα και να εχεις συννενοηθει με τον πισω σου τι χρωμα ειναι τι.Ετσι κανεις πως πας να φτιαξεις τα μαλλια σου αλλα του δειχνεις τις απαντησεις!!Ή αν καθεται μπροστα σου τον σκουντας ελαφρα με το ποδι σου στην καρεκλα(πχ 2 φορες σημαινει οτι η απατηση ειναι:λαθος!) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ καλο. εμεις οταν γραφουμε διαγωνισμα κ εχει ασκηση επιλογης κανω αριθμους με τα δαχτυλα μου . πιανει παντα

      Διαγραφή
  8. ρε παιδια εχετε ξεχασει το σκονακι στυλο!Ανοιγεις τον στυλο και βαζεις μεσα το σκονακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλεε βγαζεις φωτογραφιες απο το βιβλιο (μπορεισ να εχεισ βγαλει φωτο κ ολα τα θεματα.. αρκει να ξερεις που ειναι τι.. για να μν ψαχνεις..) το βαζεις μεσα στην κασετινα κ εχεισ τν κασετινα μισανοιχτη (με αφης κινητο να γυρνανε κ ευκολα οι σελιδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. re pedia ksexasate afto opios kat8ete telefteo 8ranio perni to biblio to bazi sto podi tu ke ta adigrafi pio grigora ke ute kan se vlepun :p :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. GAMO TA SKONAKIA KAI TO SPITI SAS KAI TO SOI SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακομα μπορει να κολλάμε τα μπροστινά με τα πίσω θρανία και σηκώνοντας λίγο τη κόλλα ο πίσω να βλέπει τα πάντα ή και καλά σου τελείωσε το στιλο,σηκώσεις στη τσάντα να πάρεις άλλο και εχεις σελιδοδείκτες στα SOS θέματα του βιβλίου και τα βλέπεις όλα!!!Το να αντιγράψω απο την διπλανή μου ειναι αρκετά δύσκολο γιατι ειναι η μεγαλύτερη σπασικλα της τάξης και κάθεται πάνω στο γραπτό της και βάζει και τρεις κασετίνες τη μια πάνω στην άλλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Auto me to thranio einai dyskolo epididymis eidika o mathematicos skivei mprosta apo loa ta thranio se apostasi ekatostoy Ara den m na kaneis tpt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to kalutero trick einai sto podi vazis to ena podi pano sto allo fora mia forma..sto telos tis formas ligo pio pano kolas ta skonakia sto podi sou travas tin forma epano kai ta exis ola etoima me seira..otan erthi o kathigitis konta apla katevase to podi kato gia na katevi i forma..mono i platia forma leitourga mia xara :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ενα επεισησ κλ κολπο ειναι κολησεισ ενα χαρτακι στν καρεκλα τ μπροστινου σ! ή να τ κολλησεισ στν πλατη τησ φιλησ σ κ οταν ερχετι καθηγητησ να βαζει τ μαλλια τησ!¨#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγω τα βαζω μεσ στο.μανικι μ και αν μου πει ανεβασε το μανικι τραβαω το μανικι μαζι με το χαρτακι προσ τα πανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτο με το νερο... ΤΕΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ωραιες ιδεες μου δωσατε γιατι δεν ειχα σκοπο να διαβασω και εψαχνα να βρω ιδεες για σκονακια και εσεις μου δωσατε τις καλυτερες ιδεες ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε παιδια μπορουμε να βγαλουμε απο ενα τετραδιο την ετικετα και να βαλουμε εκει τα σκονακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ρε παιδια μπορουμε να βγαλουμε απο ενα τετραδιο την ετικετα και να βαλουμε εκει τα σκονακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αποτελεσματικά και για πρόχειρα τα δοκίμασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αποτελεσματικά και για πρόχειρα τα δοκίμασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή