Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΝΤΡΕΣ!!

1. Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ένας άντρας για να ετοιμαστεί, και να βγει έξω, δε χρειάζεται πάνω από 10 λεπτά. Και δεν έχει σημασία το που θα πάει. Είτε ο προορισμός του είναι το περίπτερο της γειτονιάς, είτε το καλύτερο κλαμπ της πόλης, η προετοιμασία τους είναι ίδια. Θα κάνουν μπάνιο, θα ντυθούν και είναι έτοιμοι να φύγουν. Οι γυναίκες, αντιθέτως, χρειάζονται το λιγότερο μισή ώρα για να ετοιμαστούν, καθώς έχουν να κάνουν μπάνιο, να λουστούν, να στεγνώσουν και να φτιάξουν τα μαλλιά τους, να διαλέξουν ρούχα, να ντυθούν, να βαφτούν, να διαλέξουν την κατάλληλη τσάντα και τότε μετά από κόπο και ιδρώτα είναι έτοιμες.

2. Η ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
Αν εξαιρέσεις πως τα τελευταία χρόνια οι άντρες έχουν αρχίσει και να αποτριχώνουν πόδια, χέρια, μασχάλες κλπ, κατά τ΄άλλα είναι απόλυτα αποδεκτό να δεις έναν άντρα στην παραλία να έχει τη γάμπα με τις τρίχες του Καραγκούνη, κοιλιά που θυμίζει πουλόβερ και πλάτη αρκούδας. Θα το θεωρήσεις φυσιολογικό και κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν θα το σχολιάσεις. Από την άλλη θεωρείται εντελώς απαράδεκτο αν δεις μια γυναίκα που η τρίχα στη γάμπα της ξεπερνά τα 5 χιλιοστά. Επομένως, η αποτρίχωση κρίνεται υποχρεωτική, και κακά τα ψέματα αλλά μιλάμε για αρκετά επίπονη διαδικασία.


3. ΤΑ ΚΙΛΑ
Οι άντρες, λόγω μεταβολισμού, μπορούν να τρώνε όσο θέλουν και ότι θέλουν, χωρίς να παίρνουν γραμμάριο. Οι γυναίκες, ως πιο άτυχες της υπόθεσης, πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε δίαιτα, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα καταναλωτικά πρότυπα που προστάζει η κοινωνία. Το καλύτερο είναι πως οι μικρές ατέλειες, που στις γυναίκες θεωρούνται  ελαττώματα, στους άντρες είναι πρωτερήματα. Η κοιλιά, για παράδειγμα, θεωρείται γοητεία στους άντρες.


4. Η ΗΛΙΚΙΑ
Όταν μια γυναίκα μεγαλώνει, θεωρείται πως χάνει την ομορφιά της. Λανθασμένη άποψη μεν, υπαρκτή δε. Όταν γερνάει ένας άντρας, λέμε πως ωριμάζει και γοητεύει. Δε χρειάζεται να βάφει τα μαλλιά του, γιατί τα γκρίζα μαλλιά είναι γοητεία, και δε χρειάζεται να βάζει αντιγηραντικές κρέμες γιατί οι ρυτίδες του δίνουν σοφιστικέ στυλ. Και φυσικά, δε θα περάσει ποτέ κλιμακτήριο.

5. Η ΟΔΗΓΗΣΗ
Οι άντρες θεωρούνται καλύτεροι οδηγοί από τις γυναίκες, με αποτέλεσμα όλοι να τις αντιμετωπίζουν στο δρόμο με καχυποψία. Κι εκτός αυτού, είναι αναγκασμένες να ακούνε φυλετικά-ρατσιστικά σχόλια του στυλ: "Πλύνε κανά πιάτο", "Άι στην κουζίνα σου μωρή", " Άσε το τιμόνι και πιάσε το ξεσκονόπανο" και άλλα τέτοια.

6. Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Κάποιες απόψεις για τις γυναίκες και τους άντρες δε θα αλλάξουν ποτέ. Όσο κι αν έχει κατοχυρωθεί η ισότητα, οι γυναίκες πάντα θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από την κοινωνία. Ακόμα και οι γονείς μας, μας αντιμετώπιζαν διαφορετικά από όταν ήμασταν μικροί. Η Μαρία θα γυρίσει στις 10 και ο Γιωργάκης στις 2. Η Μαρία δεν πρέπει να έχει αγόρι, αλλά ο Γιωργάκης φέρνει την κοπέλα του σπίτι. Η Μαρία κάνει δουλειές, ο Γιωργάκης καμία. Αλλά, έτσι είναι η ζωή, άδικη!

7. Η ΕΓΚΥΜΟΣΎΝΗ
Γιατί κάνουν μόνο οι γυναίκες παιδιά; Γιατί μόνο οι γυναίκες μένουν έγκυες; Και γιατί μόνο οι γυναίκες έχουν περίοδο; Αν δεν είναι αυτός λόγος να θες να γεννηθείς άντρας, τότε ποιος είναι;;

8. Ο ΓΑΜΟΣ
Αν οι γυναίκες δεν παντρευτούν μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία, ξεκινάνε τα σχόλια από τον περίγυρο και οι χαρακτηρισμοί "γεροντοκόρη" κλπ γίνονται σύνηθες φαινόμενο, οι θείες σου προξενεύουν κάθε μέρα και διαφορετικό, και όλοι, μα όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: "Είναι καλό παιδί". Οι άντρες, από την άλλη, δε δέχονται καμία πίεση από το περιβάλλον τους, όσο αφορά τον γάμο. Μπορούν να παντρευτούν ακόμα και στα 60 τους. Δε θα τους πει κανείς τίποτα.


 

9. Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
Η αντρική αναισθησία είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα του φύλου. Δεν περιγράφεται με λέξεις, είναι μια φιλοσοφία ζωής, ένα μοναδικό ταλέντο του αντρικού πληθυσμού να αδιαφορεί σε ότι δεν του πολυαρέσει ή σε ότι δεν τον πολυενδιαφέρει.


10. ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ
Οι αντρικές φιλίες, ως γνωστόν, ξεκινάνε στο νηπιαγωγείο και τελειώνουν στο γηροκομείο. Οι γυναικείες φιλίες ξεκινάνε στο γυμνάσιο και τελειώνουν στο λύκειο. Δε φταίνε οι γυναίκες σε κάτι, απλά πολλές φορές μπαίνουν στη μέση πράγματα όπως η ζήλια, ο ανταγωνισμός, η καχυποψία κι έτσι χαλάει μια "υπέροχη" φιλία. Οι άντρες δεν γνωρίζουν τι θα πει ζήλια, ανταγωνισμός, καχυποψία στις παρέες τους, κι αυτό πηγάζει εν μέρει και από το νούμερο 9 παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου